Μαίρη Πόππινς: Ο βίαιος πατριός & το χειρουργείο που της κατέστρεψε τη φωνή

Η πολυβραβευμένη Τζούλι Άντριους γίνεται σήμερα 87 χρόνων

Η Έμιλι Μπλαντ στον ρόλο της «Mary Poppins», στη θρυλική ομώνυμη ταινία / βίντεο ΕΡΤ

Σαν σήμερα, την 1η Οκτωβρίου 1935 γεννήθηκε η Αγγλίδα ηθοποιός, Τζούλι Άντριους, γνωστή στον περισσότερο κόσμο ως η γλυκιά νταντά «Mary Poppins» στην ομώνυμη ταινία.

Tom Cruise: Η δυσλεξία, ο βίαιος πατέρας και η Σαϊεντολογία

Η θρυλική ηθοποιός γίνεται σήμερα 87 ετών και λίγοι γνωρίζουν τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ως παιδί, αλλά και μεταγενέστερα.

Η Τζούλι Άντριους είναι ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, τραγουδίστρια και συγγραφέας και έχει στη συλλογή της δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, Έμμυ, Γκράμι και Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών.

Ο αλκοολικός πατριός και το χειρουργείο που της κατέστρεψε τη φωνή

Η όμορφη ηθοποιός πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια σε ένα φτωχό προάστιο του Λονδίνου. Ο πατριός της ήταν αλκοολικός και βίαιος και είχε προσπαθήσει δύο φορές να της επιτεθεί, γι΄αυτό κάθε φορά που μεθούσε κλειδωνόταν στο δωμάτιό της για να προστατευτεί.

Τελικά, μετά το τέλος του πολέμου, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας βελτιώθηκε και η Τζούλι έκανε μαθήματα φωνητικής.

Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε να παίζει σε μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις και στα 18 της χρόνια ταξίδεψε στην Αμερική και έπαιξε σε μιούζικαλ στο Μπροντγουέϊ.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε πέντε παιδιά, εκ των οποίων τα δύο υιοθέτησε με τον δεύτερο σύζυγό της, τον σκηνοθέτη Μπλέικ Έντουαρντς.

Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Τo tweet του θανάτου με τα 7 εκατομμύρια likes

Η καριέρα της ήταν λαμπρή μέχρι το 1997, όποτε αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε στις φωνητικές της χορδές. Έπρεπε να μπει στο χειρουργείο για επέμβαση, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε: διαπίστωσε ότι απέκτησε μόνιμο πρόβλημα στη φωνή της και πλέον δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

Η Άντριους υπέβαλε μήνυση στους γιατρούς που τη χειρούργησαν και έκανε ακόμη τέσσερις επεμβάσεις, αλλά δεν κατάφερε να τραγουδήσει ξανά.

Η «καταραμένη» ζωή της Elizabeth Taylor

Οι επιτυχίες και η λαμπρή καριέρα

Η Άντριους ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια και θεατρική ηθοποιός από την παιδική της ηλικία και, μετά από μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων στην Αγγλία, έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1954, με το μιούζικαλ «The Boy Friend» και ακολούθησαν δεκάδες επιτυχίες.

-    Το 1956 ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ Ωραία μου Κυρία 

-    Το 1960 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Κάμελοτ, 

-    Το 1964 ήταν η καταλληλότερη ηθοποιός για το ρόλο της Μαίρη Πόππινς, μιούζικαλ το οποίο ετοίμαζε η εταιρία. Η Άντριους ήταν έγκυος εκείνη την περίοδο και αρνήθηκε αρχικά τον ρόλο, αλλά ο Ντίσνεϊ της υποσχέθηκε να περιμένει. Μετά τον τοκετό, η Άντριους έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη Μαίρη Πόππινς (Mary Poppins, 1964) έναν ρόλο που την έκανε την πιο επιτυχημένη ηθοποιό της δεκαετίας του '60. Ο ρόλος της Αγγλίδας γκουβερνάντας της χάρισε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο BAFTA και Χρυσή Σφαίρα. 

-    Το 1964 έπαιξε στην ταινία Ημέρες του Πολέμου και Έρωτος (The Americanization of Emily)

-    Το 1965 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (The Sound of Music) και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών μέχρι το 1982.

-    Το 1966 η επιτυχία συνεχίστηκε για την Άντριους με τη συμμετοχή της στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Σχισμένο Παραπέτασμα» (Torn Curtain)

-    Το 1967 έπαιξε στην ταινία «Γλυκιά μου, Μίλι» (Thoroughly Modern Millie)

-    Ωστόσο, ακολούθησαν δύο αποτυχημένες ταινίες, Η Σταρ (Star!, 1968) και το Ντάρλινγκ Λίλι (Darling Lili, 1970) 

Κατά τη δεκαετία του '70 εμφανίστηκε στις ταινίες «Αγάπησα έναν Κατάσκοπο» (The Tamarind Seed, 1974) και «Δέκα» (10, 1979). Ακολούθησαν οι ταινίες Στοιχήματα και Παθήματα (Little Miss Marker, 1980) και Ροζ Σκάνδαλα (S.O.B., 1981), καθώς και το Βίκτωρ Βικτώρια (Victor Victoria, 1982), που της απέφερε ακόμη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του '80 αποσύρθηκε για άλλη μια φορά από τα κινηματογραφικά δρώμενα, για να επιστρέψει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τη συμμετοχή της στην ταινία «Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top