Η κατάρα της οικογένειας Κένεντι - Σαν σήμερα «έφυγε» ο «πρίγκιπας» των ΗΠΑ

Το αεροπορικό δυστύχημα που ενίσχυσε τον θρύλο της κατάρας των Κένεντι

Ξαναχτύπησε… η κατάρα των Κένεντι: Το 2019 πέθανε η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι / βίντεο ΑΝΤ1

Ήταν 16 Ιουλίου 1999, όταν άλλο ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας Κένεντι έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, ενισχύοντας τον θρύλο της «κατάρας των Κένεντι».

Η Τζάκι σκότωσε τον Τζον Κένεντι;

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ

Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ, γιος του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και της Τζάκι Κένεντι, σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Καρολίν Μπεσέτ και την αδελφή της, Λόρεν Μπεσέτ, σε αεροπορικό δυστύχημα. Kατευθυνόταν προς τη Μασαχουσέτη όπου θα πραγματοποιείτο ο γάμος της ξαδέλφης του, Ρόρι Κένεντι, όταν κατέπεσε το ιδιωτικό του αεροπλάνο, το οποίο πιλόταρε, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Τζον Κένεντι: Tι είχε ζητήσει από τους άνδρες ασφαλείας πριν δολοφονηθεί

Το πτώμα του ανασύρθηκε τις επόμενες μέρες και η τέφρα του διασκορπίστηκε στη θάλασσα.

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ στα αριστερά

Στα αριστερά ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ

Οι ΗΠΑ βυθίστηκαν στη θλίψη, καθώς έχασαν τον «πρίγκιπά» τους, όπως τον χαρακτήριζαν, που κάποια μέρα θα γινόταν πρόεδρος της χώρας, συνεχίζοντας το έργο του αδικοχαμένου πατέρα του. 

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ με την αδερφή του και την μητέρα του στην κηδεία του πατέρα του, του Αμερικανού Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι 

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ με την αδελφή του και τη μητέρα του Τζάκι Κένεντι στην κηδεία του πατέρα του, του Αμερικανού Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι 

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Τζούνιορ γεννήθηκε το 1960, δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του γερουσιαστή πατέρα του στην Αμερικανική Προεδρία. 

Νέα τραγωδία για τους Κένεντι: Νεκροί η εγγονή του Ρόμπερτ και ο γιος της

Η «κατάρα» των Κένεντι

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ σε μικρή ηλικία με την μητέρα του Τζάκι Κένεντι και τον πατέρα του

O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Tζούνιορ σε μικρή ηλικία με την μητέρα του Τζάκι Κένεντι και τον πατέρα του

Από τη δολοφονία του προέδρου, Τζον Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963, η οικογένεια έχει θρηνήσει πολλές φορές μέλη της οικογένειας τα χρόνια που ακολούθησαν.

Το 1968 δολοφονήθηκε ο αδελφός του JFK, Μπομπ, οι γιοι του οποίου επίσης έφυγαν νωρίς. Το 1984 ο Ντέιβιντ πέθανε από υπερβολική δόση, ενώ ο Μάικλ έχασε τη ζωή του το 1997, ενώ έκανε σκι στο Άσπεν.

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στη λέξη «κατάρα», ήταν ο αδερφός του Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι και γερουσιαστής, ο Τεντ Κένεντι. Ήταν σε μία τηλεοπτική του εμφάνιση, στην οποία προσπαθούσε να εξηγήσει το δυστύχημα στο οποίο το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε από γέφυρα, στοιχίζοντας τη ζωή της συνεπιβάτιδάς του, Μέρι Τζο Κόπενς. «Κάποια τρομερή κατάρα υπάρχει πάνω από τους Κένεντι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο «αντίο» στην εγγονή του Κένεντι - «Έφυγε» από υπερβολική δόση

Κάποιοι έχουν μελετήσει το ζώδιο του πατριάρχη της οικογένειας, Τζόν Κένεντι, για να εξηγήσουν τα χτυπήματα της μοίρας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι κάποιος ραβίνος είχε καταραστεί τον τελευταίο, έπειτα από καβγά που είχαν.

Ο Λάρι Σάμπατο, πολιτικός επιστήμονας του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δίνει μία διαφορετική διάσταση στην «κατάρα των Κένεντι».

«Ο λόγος που πιστεύει ο κόσμος ότι υπάρχει κατάρα είναι απλά ότι έχουν επικεντρωθεί τόσο πολύ σε αυτούς. Άλλωστε, δεν υπάρχουν πολλές οικογένειες από τις οποίες έχουν βγει τρεις γερουσιαστές, ένας πρόεδρος και δύο υποψήφιοι για τη θέση. Ξέρουμε κάθε μέλος της οικογένειάς τους, οπότε συνδέουμε τα γεγονότα μεταξύ τους», ανέφερε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top