Κορωνοϊός: Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

«Φοβήθηκα για το παιδί μου», είχε πει η «ασθενής μηδέν»

Η 38χρονη

Ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που μετά από ένα επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο, επέστρεψε στη χώρα μας και αφού εμφάνισε κάποια δέκατα, αποδείχθηκε ότι νοσεί από τον Covid-19.

Κορωνοϊός: 27 νεκρούς μετρά η Ελλάδα – «Έφυγε» κι ένας 88χρονος

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου, 25 μέρες μετά από την περιπέτειά της, υγιής πια και εκείνη και το παιδί της, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» και περιέγραψε όλα όσα έζησε κι ένιωσε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ. 

«Το δυσκολότερο ήταν η πρώτη μέρα που μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου, ότι είμαι το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Ελλάδα. Ένιωσα περίεργα συναισθήματα, πρώτα απ’ όλα φόβο γιατί ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Φόβο και για το παιδί μου και τους ανθρώπους που έχω συναναστραφεί», είχε πει και εξομολογήθηκε πως πρώτα το έμαθε από την τηλεόραση και μετά της το ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Πρώτο πρόστιμο για αισχροκέρδεια: 50.000 ευρώ σε εταιρεία αντισηπτικών

«Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί, αφού έχω επιστρέψει από την Ιταλία. Έπρεπε να περιμένω και να διανυκτερεύσω στο νοσοκομείο. Το άκουσα στην τηλεόραση ότι είμαι το πρώτο κρούσμα και με ρωτούσαν αν είμαι εγώ. Νόμιζα ότι είχαν κάνει λάθος οι δημοσιογράφοι. Φοβήθηκα για το παιδί μου, φοβήθηκα για όλους. Είχα συναναστραφεί με πολλούς. Νόμιζα ότι όλοι είχαν πάθει κάτι. Ο σύζυγος μου δεν νόσησε», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: «Χιλιάδες ασθενείς παλεύουν με ήπια συμπτώματα»

Από τις πιο δύσκολες στιγμές της ήταν όταν της ανακοίνωσαν ότι και το παιδί της ήταν θετικό στον ιό. Τρόμαξε πολύ για την εξέλιξη της υγείας του, καθώς είχε επιλέξει να μην βλέπει τηλεόραση και δεν ήξερε ότι στα παιδιά ο ιός έχει πιο ήπια συμπτώματα. 

«Το παιδί τον φέρανε μαζί μου στον θάλαμο. Έπρεπε να είμαι καλά και να του δείξω ότι εδώ είναι όλα τέλεια. Δεν ήταν συνθήκες για παιδί. Δεν είχε συμπτώματα. Δεν του είπα ποτέ ότι είμαστε άρρωστοι. Του είπα ότι έχω μια ίωση και ψάχνουν να βρουν τι έχω. Δεν ήταν η αλήθεια, αλλά δεν μπορούσα να του πω κάτι άλλο», είπε.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» η δωρεά ιατρικού υλικού από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα 

Όλη την ημέρα προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, όταν όμως το παιδί της κοιμόταν εκείνη «έσπαγε» κι έβαζε τα κλάματα. 

«Με ρωτούσε κάθε μέρα πότε θα βγούμε έξω. Ο εγκλεισμός για εκείνον ήταν ανυπόφορος. Κάποια στιγμή τρόμαξα γιατί είχε πολύ περίεργες αντιδράσεις και φοβόμουν ότι μπορεί να τον επηρεάσει ψυχολογικά και αφού γίνουμε καλά», είπε.

Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον που της έδιναν δύναμη και κουράγιο και την ελάφρυναν κάπως το βάρος που ένιωθε. 

Κορωνοϊός: «Εξαντλήθηκα και αφυδατώθηκα»

Η ίδια είχε μόνο πυρετό και τα συμπτώματά της ήταν αρκετά ήπια. Έμεινε με το παιδί της 15 μέρες μέσα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και άλλες δέκα μέρες σε καραντίνα στο σπίτι της. Πλέον παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, ενώ δεν κρύβει ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό αγκάθι μέσα της που την πληγώνει, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι έφερε τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top