Κικίλιας για κακοκαιρία: Το πιο ακραίο φαινόμενο όσο τηρούνται αρχεία

Και ο πρωθυπουργός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας  

Ως το πιο ακραίο φαινόμενο από τότε που τηρούνται αρχεία χαρακτήρισε τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο, τη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.   

Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγηκε» ο Βόλος – Σε λίμνη μετατράπηκε η πόλη

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε:         

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα. 

Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά. 

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που η γη «καταπίνει» λεωφορείο στον Κραυσίδωνα

Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες. 

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι. 

Από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπυστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας 

Στη σύσκεψη υπό τον  πρωθυπουργό έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Μητσοτάκης για κακοκαιρία Daniel: «Κάνω έκκληση να υπακούτε στις οδηγίες»

Συγκεκριμένα ζητήθηκε να εξασφαλιστεί η οδική πρόσβαση προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, αλλά και να οργανωθεί γ φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται. 

«Έριξε 800 τόνους νερού στη Ζαγορά - Όσο στην Αθήνα σε δύο χρόνια»

Όπως αναφέρθηκε όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής -Αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ, λόγω των πολλών διακοπών ρεύματος. 

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top