Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένταση

«Έχουμε, όμως, σημαντικές διαφορές» - Το μήνυμα για τη Σουηδία και το ΝΑΤΟ

Μήνυμα για την επικείμενη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπέροχα τα νέα ότι η Σουηδία θα ενταχθεί σύντομα μαζί μας ως το 32ο μέλος της Συμμαχίας μας. Αυτό μας κάνει όλους πιο ασφαλείς και πιο δυνατούς. Ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία!», έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

Ελλάδα - Τουρκία: Σε «παράθυρο ευκαιρίας» προσβλέπει η κυβέρνηση 

«Συναντιόμαστε εδώ πέρα στο Βίλνιους καθόσον ακόμα μαίνεται - λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο πέρα - η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κατά συνέπεια η επαναβεβαίωση των βασικών αρχών της συμμαχίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ και θέλω να χαιρετίσω την επί της αρχής απόφαση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν να δεχθεί στους κόλπους της συμμαχίας στην Σουηδία και ελπίζουμε πολύ σύντομα η φίλη Σουηδία να αποτελέσει το 32ο μέλος της συμμαχίας», τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Καύσωνας: Συστάσεις για χρήση των ηλεκτρικών συσκευών σε συγκεκριμένες ώρες

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο: «Πιστεύω ότι και οι δύο με μία ισχυρή λαϊκή εντολή μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε ένα διαρκές κλίμα έντασης. Έχουμε προφανώς σημαντικές διαφορές, μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, θα χαράξουμε έναν οδικό χάρτη, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε την γεωπολιτική μας διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο».

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε ένα διαρκές κλίμα έντασης», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε ένα διαρκές κλίμα έντασης», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Μητσοτάκης: Άδικο η Ελλάδα να σώζει ζωές μεταναστών και να κατηγορείται 

Όπως εξήγησε, «έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Ευελπιστώ και προσβλέπω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το θετικό κλίμα και να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προόδου, που θα είναι προς όφελος και των δύο λαών μας».

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Βίλνιους

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας για σημαντικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο – Θα εκδίδονται με το ίδιο κόστος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο το πρωί στο περιθώριο της Συνόδου με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Επιπλέον, μετά τη συνάντηση, που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός και θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Μπαμπάς θα γίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στην πρώτη τους επαφή μετά την σοβαρή κρίση, που έχει προκαλέσει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, η σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης και με τον ομόλογό του του Μαυροβουνίου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top