Καύσωνας: Συστάσεις για χρήση των ηλεκτρικών συσκευών σε συγκεκριμένες ώρες

Το σύστημα αναμένεται να «δοκιμαστεί» τις επόμενες ημέρες

Έκτακτη σύσκεψη λόγω του επερχόμενου καύσωνα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η σύσκεψη, η οποία έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, υπό τον αρμόδιο υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη και την υφυπουργό, Αλεξάνδρα Σδούκου, με τη συμμετοχή της ΡΑΑΕΥ, του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, είχε ως αντικείμενο τη διασφάλιση επάρκειας του ηλεκτρικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να «δοκιμαστεί» τις επόμενες ημέρες.

Στην έκτακτη σύσκεψη συζητήθηκαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, που πρέπει να ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.

 

Καύσωνας «Κλέων»: «Καμίνι» όλη η Ελλάδα - Πού και πότε θα «χτυπήσει» 43άρια

Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα εξής:

Τα φορτία κατά τις ημέρες του καύσωνα εκτιμάται ότι θα καλυφθούν χωρίς πρόβλημα.

Καύσωνας: Μεγάλη ζήτηση σε κλιματιστικά και ανεμιστήρες - Οι τιμές

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι νέοι Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί και οι ΑΠΕ, που προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα συνεισφέρουν στο σύστημα πάνω από 3 GW ηλεκτρικής ισχύος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο νέες θερμικές μονάδες, που εισήλθαν πρόσφατα σε δοκιμαστική λειτουργία, θα βρίσκονται στη διάθεση του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού (Πτολεμαΐδα 5, Άγιος Νικόλαος).

Η επάρκεια νερού στα υδροηλεκτρικά κρίνεται, επίσης, ικανοποιητική.

«Κλέων»: Ρεζερβέ ξαπλώστρες για τις μέρες του καύσωνα!

Δεδομένου ότι εκείνες τις ημέρες δεν προβλέπονται εισαγωγές, το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

Καύσωνας: Οι συστάσεις για τις ηλεκτρικές συσκευές

Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τις βραδινές ώρες αιχμής 20:00-22:00, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Γεωργιάδης: Έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα    

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, το yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει σύσταση στους πολίτες να μεταφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ενεργοβόρες συσκευές, κατά τις ώρες 14:00-18:00, όπου κορυφώνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς και η επιβάρυνση του ηλεκτρικού συστήματος, λόγω της ζήτησης είναι μικρότερη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top