Ελλάδα - Τουρκία: Σε «παράθυρο ευκαιρίας» προσβλέπει η κυβέρνηση 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τετάρτη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι ανοίγει ένα νέο «παράθυρο ευκαιρίας» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τη μεθαυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

 Μητσοτάκης: Δε θα μας πει ο Ερντογάν τι όπλα θα πάρουμε 

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star Γιώργος Ευγενλιδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Σπύρο Λάμπρου , ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας με τον Λετονό ομόλογό του, όπως και με τον Πρόεδρο της Βουλής της Λετονίας.

Μητσοτάκης: Άδικο η Ελλάδα να σώζει ζωές μεταναστών και να κατηγορείται

Από εκεί ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Γιώργο Γεραπετρίτη και Νίκο Δένδια για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας 

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ 

Η συνάντηση με τον Ερντογάν θα γίνει στις 12.00 τοπική ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και διμερείς, ξεχωριστές, συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Άμυνας Νίκου Δένδια με τους Τούρκους ομολόγους τους. 

Δένδιας: Δεν πρόκειται να αποστούμε από τις πάγιες εθνικές θέσεις μας 

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών κύριοι Γεραπετρίτης και Φιντάν και πιθανόν η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός της Μπουράκ Ακτσαπάρ, όπως επίσης και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς. 

Η Αθήνα ευελπιστεί ότι η επανεκλογή Μητσοτάκη-Ερντογάν με νωπή λαϊκή εντολή ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και τονίζει ότι πάγια θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι ένας νέος κύκλος έντασης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ενώ ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Διπλωματική πηγή στο Star:  H «ατμόσφαιρα» στο ραντεβού θα δείξει τη συνέχεια

Το ραντεβού έχει κλειστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης, περίπου στις 12 και μένει να δούμε τη σύνθεση. Όπως έλεγε ανώτερη διπλωματική πηγή στο Star, δεν είναι μόνο το τι θα ειπωθεί -οι ελληνοτουρκικές θέσεις άλλωστε είναι γνωστές- αλλά μετράνε η «γλώσσα του σώματος και η ατμόσφαιρα»,  για να δούμε τι θα σηματοδοτήσει το πρώτο ραντεβού κορυφής μετά από 15 μήνες. 

Τα ραντεβού κορυφής του κ. Μητσοτάκη στο Βίλνιους

Τα ραντεβού κορυφής του  Κ. Μητσοτάκη στο Βίλνιους

Τα ραντεβού κορυφής του  Κ. Μητσοτάκη στο Βίλνιους 

Εκτός από τον Τούρκο πρόεδρο όμως, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην σύνοδο του ΝΑΤΟ με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Σόλτς, ενώ την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα, μετά την εκτράχυνση τον ελληνοαλβανικών σχέσεων στη σκιά της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top