Μητσοτάκης: Δε θα μας πει ο Ερντογάν τι όπλα θα πάρουμε    

Τι απάντησε στο Star για το τι περιμένει από τη συνάντησή τους  

Στην ερώτηση της Ράνιας Τραγόμαλλου και του Star για το τι περιμένει από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο (εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός), απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.    

Ερντογάν: «Κανείς δεν μπορεί να επιτεθεί στα κεκτημένα αυτού του έθνους       

«Μια συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο δε θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστή  είδηση, αλλά βέβαια αν λάβετε υπόψη ότι έλεγε ο κ. Ερντογάν  ότι δε θέλει να συναντηθούμε, το να  συναντηθούμε στο Βίλνιους ίναι μια θετική εξέλιξη, σίγουρα σπάει τον πάγο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Όπως πρόσθεσε, «θα είναι μια ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν αυτό το καλό κλίμα μπορεί να συνεχισθεί  και να θέσουμε το πλαίσιο για το αν μπορεί να επιλύσουμε τη μία και μοναδική διαφορά που μας ταλανίζει».  

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Εκτός Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πάντως ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως η θετική ατζέντα, οι εμπορικές σχέσεις, η Πολιτική Προστασία. Τόνισε επίσης ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει η δυνατότητα επίλυσης της μοναδικής διαφοράς μας (οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ),  το ζητούμενο είναι αυτό «να μη μας καταδικάζει μονίμως στην  απειλή έντασης». «Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και να μειώσουμε σταδιακά την ένταση που υπήρχε στΗ Μεσόγειο» διευκρίνισε ο κ. Μητστοτάκης. 

«Δε θα μας πει ο Ερντογάν τι όπλα θα πάρουμε»     

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε όμως ο πρόεδρος της ΝΔ στην Τουρκία και όσον αφορά πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν  ο οποίος επέκρινε την Ελλάδα για τα εξοπλιστικά της προγράμματα.    

«Στην εξωτερική της πολιτική οι βασικοί πυλώνες της Ελλάδας θα διατηρηθούν. Η Ελλάδα εξακολουθεί να χτίζει τις συμμαχίες της με άλλες χώρες και μέρος του πλούτου της να το  διαθέτει για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων…  Δε θα πω στον πρόεδρο Ερντογάν τι θα κάνει με τις δικές του Ένοπλες Δυνάμεις αλλά δεν έχει καμία δυνατότητα να μας υποδείξει τι θα κάνουμε και πώς θα ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατέληξε στη σχετική αναφορά του:     

«Κάνουμε καλό όχι μόνο στη συμμαχία, αλλά και στη συλλογική  προσπάθεια της Ευρώπης να αποκτήσει επιτέλους ενιαία άμυνα».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top