Μητσοτάκης: Χείρα φιλίας στον νέο ηγέτη της Τουρκίας, αλλά δεν είμαι αφελής

«Οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει σε συνέντευξή του στο AP ότι θα τείνει «χείρα φιλίας» στον νικητή των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία αλλά προσθέτει ότι ελπίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα «επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση» / Βίντεο: ΕΡΤ

Την πρόθεσή του να τείνει «χείρα φιλίας» στον νικητή των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία (Κυριακή 14 Μαΐου) δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει την ελπίδα η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στη γειτονική χώρα να «αναθεωρήσει την προσέγγιση της απέναντι στη Δύση». 

Επίθεση φιλίας από Ερντογάν: Να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες με Ελλάδα

Το debate «έκαψε» το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  

«Δεν είμαι, όμως, αφελής», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως γνωρίζει ότι οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Το debate «έκαψε» το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  

Follow up στο debate από Τσίπρα με επίθεση σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

«Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την σταθερή εξωτερική μας πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και τις αμυντικές μας ικανότητες», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Οι συνεργάτες των πολιτικών αρχηγών που τους συνόδευσαν στο debate

Όπως αναφέρει, η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών απαιτεί τον τερματισμό της πολεμικής ρητορικής από την Τουρκία. «Αν η τουρκική κυβέρνηση κάθε δεύτερη μέρα διακηρύττει ότι έρχεται τη νύχτα για να εισβάλει στα νησιά μας, προφανώς αυτό δεν είναι πολύ ευνοϊκό για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης».

«Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και τις αμυντικές μας ικανότητες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο AP

«Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και τις αμυντικές μας ικανότητες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο AP

Εκλογές: Αυτή είναι η συσκευή που θα μεταδώσει γρήγορα τα αποτελέσματα 

«Μακάρι να μην χρειαζόταν να ξοδεύω πολύ περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ μου για την Άμυνα. Αλλά δυστυχώς, ζούμε σε μια επισφαλή γειτονιά με μια πολύ μεγαλύτερη χώρα από εμάς που συμπεριφέρεται επιθετικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

To TikTok του Μητσοτάκη για τo debate: «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι»

«Είναι κρίμα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας χτυπήσει μια καταστροφή, ούτε είναι γραφτό να ζούμε σε κατάσταση μόνιμης έντασης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μείωση της προκλητικής ρητορικής μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εκλογές στην Ελλάδα στις 21 Μαΐου ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν πιστεύει στην απλή αναλογική: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση, και ακόμα καλύτερα μια μονοκομματική κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top