Το debate «έκαψε» το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  

Αλλά και κόντρα Τσίπρα – Ανδρουλάκη για το «βέτο»

To τρίωρο debate φάνηκε πως απομακρύνει τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών. Παρά το περιοριστικό πλαίσιο του debate, από  τα «καρφιά» και τις αλληλοκατηγορίες, μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, η συγκρότηση κυβέρνησης μετά την κάλπη της απλής αναλογικής μοιάζει άπιαστο όνειρο. Σημείο αιχμής το θέμα των υποκλοπών. 

Follow up στο debate από Τσίπρα με επίθεση σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

«Δε σκέφτηκα να παραιτηθώ αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου… Οι εξηγήσεις που δόθηκαν γι’ αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας… Σύμφωνα με τον Economist η δημοκρατία μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο παρά το σκάνδαλο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  

Debate: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

Ο Νίκος  Ανδρουλάκης ανέφερε από την πλευρά του, προκαλώντας αίσθηση αλλά και κόβοντας ουσιαστικά  τις γέφυρες για μετεκλογική συνεργασία: «Αυτό  που είπε ότι δεν αποτελούσα κίνδυνο για τη Δημοκρατία το έχει καταλάβει κάθε Έλληνας πολίτης. Κίνδυνο αποτελούσα για τη ΝΔ… Ο στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή,  να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος».  

Debate - Ανδρουλάκης για συνεργασίες: Ναι στη σταθερότητα, όχι στην παρακμή

Debate: Φωτιές άναψαν οι υποκλοπές και τα «όχι» στις συνεργασίες

Η διευθύντρια ειδήσεων και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα, ανέφερε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών: «Σε αυτές τις εκλογές η απλή αναλογική μοιάζει να απομακρύνει τα κόμματα της Αριστεράς αντί να τα φέρνει πιο κοντά. Ανταλλάσσουν οι επικεφαλής βαριές εκφράσεις.  Πηγαίνοντας ο πολίτης στην κάλπη θα πρέπει τελικά να γνωρίζει ποιος θα τον κυβερνήσει και ποιο πρόγραμμα το δικό σας του κ. Ανδρουλάκη, των κ.κ.  Κουτσούμπα, Βαρουφακη ή μια κοινή συνισταμένη όλων αυτών.  

Debate: Η αποκάλυψη της Μάρας Ζαχαρέα για τον διάλογο Μητσοτάκη -Τσίπρα

Α. Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

«Κυρία Ζαχαρέα, θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως,  αλλά  επιτρέψτε μου ένα σχόλιο.  Αισθάνομαι λίγο αμήχανα. Κάθομαι ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης… Και ερωτάται ο πρωθυπουργός: Σήμερα λέει ότι «οι εξηγήσεις που έδωσα δεν ήταν επαρκείς». Ε ας δώσει σήμερα κάποιες εξηγήσεις. Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του αύριο αν είναι πράγματι κατάσκοπος εθνικά επικίνδυνος;» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.     

Τσίπρας: Ας δώσει σήμερα ο Μητσοτάκης απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

Τα «καρφιά» και οι «μπηχτές»: «Πάνε περίπατο» οι συνεργασίες

Όσο και εάν «έκλεινε το μάτι» ο Αλέξης Τσίπρας σε Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, εκείνοι δεν «τσίμπησαν», ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κλείσει από νωρίς τη συζήτηση.

«Έχουμε απλή αναλογική κυρία Ζαχαρέα… Μπορούμε και πρέπει να δούμε τα προγράμματά μας, βάσει των οποίων να κάνουμε συγκλίσεις» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.     

«Το βέτο που βάζω δεν είναι προσωπικό. Μιλάμε για πρόσωπα που έχουν κριθεί και τα ίδια και οι πολιτικές τους»  απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα σενάρια συνεργασίας, ενώ αιχμές που «έκοψαν» τη συζήτηση για συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και από τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα  και από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ, Βαρουφάκη.           


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top