Εκλογές: Αυτή είναι η συσκευή που θα μεταδώσει γρήγορα τα αποτελέσματα 

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star για τη συσκευή SRT

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Βότσκαρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε  αποκλειστικά την συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φόρα σε όλα τα εκλογικά τμήματα από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στις εκλογές και θα επιταχύνει την διαδικασία. Χάρη στη συσκευή αυτή η εκλογική βραδιά θα τελειώσει πιο γρήγορα από ποτέ. 

Το debate «έκαψε» το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ 

Στη συσκευή SRT ο εκλογικός αντιπρόσωπος θα πληκτρολογεί τον δικό του κωδικό, που είναι μοναδικός. Η επικοινωνία θα έχει απόλυτη κρυπτογράφηση και έτσι με ασφάλεια θα στέλνει και το μήνυμα ότι είναι αυτός.  

Την συσκευη SRT που θα χρησιμοποιήσουν οι δικαστικοί αντιπροσωποι σε ολη την Ελλάδα για να στείλουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ετσι στις 9 το βραδυ θα έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Βελόπουλος στο Star για το debate: Έλεγαν όλοι ψέματα  

«Χάρη στη συσκευή θα ξέρουμε αν δεν λειτουργεί κάποιο εκλογικό τμήμα»  

«Θα το ενεργοποιήσει με τον δικό του προσωπικό κωδικό, θα έρθει μήνυμα στη Singular και αυτό θα σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος παρέλαβε, οπότε είμαστε ΟK από πλευράς αντιπροσώπου. Μέσα από αυτό θα ξέρουμε σε ποια εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν κενά, ούτως ώστε να μεριμνήσουμε για την συμπλήρωσή του την ημέρα των εκλογών» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.   

Η συσκευή SRT για τη μετάδοση αποτελεσμάτων ΄

Μέσω του SRT λοιπόν θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα στις 9 το βράδυ, θα ξέρουμε ποιο κόμμα προηγείται και ποιο ακολουθεί.  

Ταχύτερη αποστολή αποτελεσμάτων 

 «Είναι αποκλειστικής χρήσης για τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Έχει την απόλυτη ασφάλεια, καθώς δεν χρησιμοποιεί ίντερνετ, αλλά είναι μέσα από τα κυκλώματα της τηλεφωνίας διευκρινίζει επίσης ο κ. Σταυριανουδάκης.  

Πού ψηφίζω 2023: Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Ήδη οι συσκευές ασφαλούς μετάδοσης είναι έτοιμες,  για να παραδοθούν σε περιφέρειες και δήμους. Σε κάθε συσκευή ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα συμπληρώσει μια σειρά απο στοιχεία. Ανάμεσά τους:  

Εκλογές 2023: Ταχύτερη μετάδοση αποτελεσμάτων μέσω συσκευής SRT

Εκλογές 2023: Ταχύτερη μετάδοση αποτελεσμάτων μέσω συσκευής SRT  

Α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.
Β) Τα έγκυρα ψηφοδέλτια 
Γ) Τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια και  
Δ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε κόμμα και τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00. Μία ώρα μετά, στις 20.00, υπολογίζεται ότι θα έχουμε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ στις 21.00 θα έχουμε αποτελέσματα από το 80% της επικράτειας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top