Τεντόμας: Τι απαντά για το Πόθεν Έσχες και τον έλεγχο στα 800.000 ευρώ

«Όλα τα εισοδήματα είναι νόμιμα», λέει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων

Χρήστος Τεντόμας

Με γραπτή ανακοίνωση απαντά ο Χρήστος Τεντόμας σε δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο στο Πόθεν Έσχες του και την παραπομπή της υπόθεσης στον οικονομικό εισαγγελέα.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων επιβεβαιώνει πως διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του των ετών 2016 έως και 2021 και ξεκαθαρίζει πως «θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά».

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση - Αντιμέτωπος με δύο αδικήματα

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν», καταλήγει.

Σημειώνεται πως δημοσίευμα θέλει τον κ. Τεντόμα να ελέγχεται για καταθέσεις ύψους 800.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Χρήστου Τεντόμα

Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:

Μπαλαούρας σε συγκέντρωση Πακιστανών: Η ΝΔ θέλει να σας διώξει

Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

 

Πένθος για τον Αλέξη Τσίπρα: Πέθανε η μητέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

·    Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.  

ΟΣΕ σε Τσίπρα: Η τηλεδιοίκηση Λάρισας άρχισε να υπολειτουργεί το 2015

·    Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις. 

·    Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί, όπως προβλέπεται, και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά. 

Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top