ΟΣΕ σε Τσίπρα: Η τηλεδιοίκηση Λάρισας άρχισε να υπολειτουργεί το 2015

«Δεν επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις, αλλά άλλο κτίριο», αναφέρει

«Ακριβώς δίπλα είναι το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο λειτουργεί», απάντησε χθες ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης στον Αλέξη Τσίπρα

«Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα άρχισε να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015», αναφέρει ο ΟΣΕ σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε χθες, Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι τα γραφεία της τηλεδιοίκησης είναι γιαπί.

Ο ΟΣΕ τονίζει πως η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργεί κανονικά από τον Νοέμβριο του 2022 και επισημαίνει πως βρίσκεται σε άλλο κτίριο από αυτό που επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέμπη: Επανεκκίνηση αύριο των τρένων και του Προαστιακού

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως ο συνταξιούχος σταθμάρχης, που ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα, είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Η Πειραιώς κάνει λόγω για «παράσταση ντροπής» και «fake news».

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΟΣΕ στον Αλέξη Τσίπρα

«Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που ήλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015, μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια. Ενδιάμεσα όλη αυτή την περίοδο δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί και να συντηρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου.

Τσίπρας: «Γιαπί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας από το 2019- Λένε ψέματα»

Τα μέσα του 2019, με την επανεκκίνηση της Σύμβασης 717, που είχε σταματήσει, ξεκίνησε το σύνολο των εργασιών για την καταρχήν ανάταξη και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων από τον ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟ μέχρι το ΠΛΑΤΥ, ώστε εν συνεχεία το σύνολο αυτών (15 στο τμήμα αυτό) να διασυνδεθεί σε ενιαία απεικόνιση και χειρισμό που θα αποτελέσει την ενιαία Τηλεδιοίκηση στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Πλατύ».

Ο ΟΣΕ τονίζει πως η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργεί κανονικά από τον Νοέμβριο του 2022 και επισημαίνει πως βρίσκεται σε άλλο κτίριο από αυτό που επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΟΣΕ τονίζει πως η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργεί κανονικά από τον Νοέμβριο του 2022 και επισημαίνει πως βρίσκεται σε άλλο κτίριο από αυτό που επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τέμπη: Γιαπί…ο σταθμός τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα

«Στα πλαίσια της σταδιακής ανάταξης και θέσης σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων, ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 έχουν παραδοθεί με ΔΠΧ και λειτουργούν 7 τοπικές Τηλεδιοικήσεις (ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΥ, ΔΟΞΑΡΑ, ΟΡΦΑΝΑ, ΚΡΑΝΩΝΑ, ΜΕΖΟΥΡΛΟΥ & ΛΑΡΙΣΑΣ), ενώ συνεχίζεται και η ανάταξη των υπολοίπων.

Τέμπη: Νέα πιστοποίηση ΡΑΣ στον ΟΣΕ που ήταν σε επιτήρηση

Ο ΟΣΕ τονίζει πως η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2022 και επισημαίνει πως βρίσκεται σε άλλο κτίριο από αυτό, που επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ανακριτή οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στον σιδηρόδρομο

Ιδιαίτερα η τοπική Τηλεδιοίκηση του σταθμού της Λάρισας, την οποία όμως δεν επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει πιστοποιηθεί επίσημα και έχουν κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής, αλλά και την κανονική & αδιάλειπτη λειτουργία της από τον Νοέμβριο του 2022.

Καραμανλής: «Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Εν συνεχεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε τις εγκαταστάσεις της τοπικής Τηλεδιοίκησης στο ΤΧ1, ενώ δεν επισκέφθηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης, όπου οι τηλεδιοικητές βάρδιας θα τον ενημέρωναν επίσημα, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτόν προσωπική αντίληψη του αν υπάρχει και λειτουργεί Τηλεδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Η Τηλεδιοίκηση αυτή τέθηκε σε λειτουργία το 2021, εκτείνεται από τον ΣΣ ΠΛΑΤΥ - ΤΧ1 - ΤΧ5 και από ΤΧ1 - ΣΣ ΣΤΡΥΜΩΝΑ γίνονται χαράξεις δρομολογίων, απεικόνιση της κίνησης των τρένων με ενδείξεις φωτοσημάτων, ενώ έχει λάβει και την πιστοποίηση λειτουργίας ETCS.

Τέλος, στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι το τοπικό κέντρο Τηλεχειρισμού ΤΧ1 παρουσίαζε προβλήματα λειτουργίας λόγω παλαιότητας εξοπλισμού και έλλειψης διαθέσιμων ανταλλακτικών. Με σκοπό την επίλυση αυτών η ΕΡΓΟΣΕ υλοποιεί ήδη τη Σύμβαση 713, που προβλέπει την ανάταξη και εκσυγχρονισμό του».

H ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας 

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, πού έχει πάψει πρακτικά να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 και είναι γιαπί, για να στήσει μια παράσταση ντροπής συνοδευόμενος από έναν συνταξιούχο υπάλληλο του ΟΣΕ τον οποίο ρωτούσε για το συγκεκριμένο κέντρο.

Ο συνοδός του κ. Τσίπρα έχει συνταξιοδοτηθεί από το 2010, δηλαδή 5 χρόνια πριν πάψει να λειτουργεί το συγκεκριμένο κέντρο τηλεδιοίκησης (σύμφωνα με την από την απο 6/3/22 επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ) και 12 χρόνια πριν παραδοθεί το νέο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης που λειτουργεί σήμερα και λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, χρησιμοποιήθηκε από τους προηγούμενους σταθμάρχες, αλλά όχι στο μοιραίο δρομολόγιο από τον συγκεκριμένο σταθμάρχη.

Ο προ πολλού συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΣΕ, που υποτίθεται ενημέρωνε τον κ.Τσίπρα για την λειτουργία των συστημάτων σήμερα, παρότι συνταξιοδοτήθηκε το 2010, είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όχι στη Λάρισα, αλλά στην Ξάνθη. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χτίσει fake news ακόμα και πάνω σε αυτή την τραγωδία είναι χυδαία και πέρα από κάθε όριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top