Τσίπρας: «Γιαπί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας από το 2019- Λένε ψέματα»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

H δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας/ Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας/ Eurokinissi

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας «που υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν».

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, το οποίο «έβλεπε» την κίνηση των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ - δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος - και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για το ίδιο Κέντρο Τηλεδιοίκησης, για το οποίο η κυβέρνηση διά των υπουργών Γεραπετρίτη και Οικονόμου, αλλά και σήμερα του αρμόδιου Υπουργού κ. Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής, ισχυρίζεται ψευδώς πως «λειτουργούσε πλήρως», αποδίδοντας το δυστύχημα αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος».

Καραμανλής: «Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

«Η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως. Είναι ευθύνη όλων μας να βγει στο φως. Η συγκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ύβρη απέναντι στους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξίσου σημαντικά με τις ευθύνες της για την εγκατάλειψη κάθε δικλείδας ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχολίασε την επίσκεψη Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας, χαρακτηρίζοντάς τη «ανοίκεια συμπεριφορά συνειδητής παραπλάνησης, όταν ορισμένοι πηγαίνουν σε αυτό το οποίο σήμερα είναι υπό εξέλιξη και θα καταστεί το υπερτοπικό σύστημα της Λάρισας». Είπε ακόμη, ότι «εμφανίζουν αυτό το οποίο σήμερα προφανώς λόγω εργασιών είναι σε μια οικοδομική κατάσταση. Να πάμε μαζί στον σταθμό της Λάρισας να δούμε εάν πράγματι λειτουργεί ή δε λειτουργεί η τοπική τηλεδιοίκηση της Λάρισας με την αυτόματη χάραξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top