Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση - Αντιμέτωπος με δύο αδικήματα

Δίωξη στην πρώην και νυν σύζυγο του ανεξάρτητου βουλευτή

Ομόφωνα η Βουλή ψήφισε άρση της ασυλίας του Ανδρέα Πάτση τον Ιανουάριο - Βίντεο από STAR (19/1/2023)

Αντιμέτωπος με δύο αδικήματα – πλημμεληματικού χαρακτήρα – βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Εφετών.

Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται για: 

-    Ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση.
-    Συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρενθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Ανδρέας Πάτσης: Ομόφωνα η Βουλή ψήφισε άρση της ασυλίας του

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Εφετών άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του Ανδρέα Πάτση. Μάλιστα, η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου, ενώ η πρώην σύζυγος του ανεξάρτητου βουλευτή κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Οι κατηγορίες 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο ανεξάρτητος βουλευτής διαπράχθηκαν το διάστημα από 17 Ιουλίου 2019 έως 25 Φεβρουαρίου 2022. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι τα αδικήματα αφορούν σε ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Πιο συγκεκριμένα,
1)Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

Α) Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη
Β) Ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Την άρση ασυλίας Πάτση εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής 

Πάντως, όσον αφορά το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες της αλλοδαπής, ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται ότι δεν έχει δηλώσει ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή μέσω παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με την Κύπρο, όπως κι η νυν σύζυγός του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Άρση της ασυλίας του Πάτση ζητά ο εισαγγελέας για το πόθεν έσχες   

Υπογραμμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανάκριση, η οποία αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών, καθώς πρόκειται να διενεργηθεί από εφέτη ειδικό ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top