Πρόταση δυσπιστίας: Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά της κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Μητσοτάκης: Τα έξι ονόματα που είπατε δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου!

Την πρόταση μομφής καταψήφισαν 156 βουλευτές, όλη η Κοινοβουλευτική Δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, έναντι 143 που την υπερψήφισαν. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.

Τσίπρας: Εσείς είστε ο εντολέας των παρακολουθήσεων κ. Μητσοτάκη

Μοναδικός απών ήταν ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ. 

Ανδρέας Πάτσης: Ομόφωνα η Βουλή ψήφισε άρση της ασυλίας του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκαν σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Τσίπρα να κάνει λόγο για δημοκρατική εκτροπή και να μιλά για Νέμεση και Κάθαρση που θα έρθει με τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, μίλησε για λάσπη και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως δημοσιοποίησε έξι ονόματα, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, χωρίς αυτά να περιγράφονται στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής.

Την πρόταση μομφής καταψήφισαν 156 βουλευτές, όλη η Κοινοβουλευτική Δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, έναντι 143 που την υπερψήφισαν

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top