Μητσοτάκης: Τα έξι ονόματα που είπατε δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου!

Η απάντηση στο «ένοχος ή βλαξ»: Από τα πάμπερς πήγαμε στις μαύρες σακούλες

Με ιστορική αναφορά για τα Έλληνες Εβραίους που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, στηλίτευσε το γεγονός ότι η αναφορά του δεν χειροκροτήθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, λέγοντας πως αυτό «κάτι λέει για το επίπεδο της τοξικότητας του πολιτικού διαλόγου».

Πρόταση δυσπιστίας: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός χαίρετησε την πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας πως εδώ και πέντε μήνες ζητά από τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής.

«Είπατε για την προστασία της δημοκρατίας. Η δημοκρατία θα προστατευτεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση. Δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν ή τιμωρούν» », είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει ένα  μόνο έργο: να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη στην κυβέρνησης και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό».

Τσίπρας: Εσείς είστε ο εντολέας των παρακολουθήσεων κ. Μητσοτάκη

Η απάντηση στο «ένοχος ή βλαξ»: Από τα πάμπερς πήγαμε στις μαύρες σακούλες

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο «ένοχος ή βλαξ», που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του.

Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

«Για μία ακόμη φορά εξαπολύσατε προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Ξεπεράσατε και τον χειρότερο εαυτό σας. Η φράση που είπατε είχε ειπωθεί πρώτη φορά από τον μακαρίτης εκδότη της Ελευθεροτυπίας Κίτσο Τεγόπουλο, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά με Κουτσόγιωργα και Ματζουράνη, που είναι τώρα συνήγορος του κ. Παππά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες!», σημείωσε.

Παρακολουθήσεις: Ο Ράμμος απαντά στον Οικονόμου για τη συνάντηση με Τσίπρα

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως στην ομιλία του δεν είπε τίποτα για το μέλλον της χώρας, ενώ χαρακτήρισε «ειρωνικό» το ότι κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.

«Είναι ειρωνικό ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας. Συμπίπτει με την ημέρα που το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Μια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν. Τότε ξεκίνησε η περιπέτεια της χώρας», υπογράμμισε.

Νέα τουρκική πρόκληση: «Δε θα ανεχτούμε τετελεσμένα από την Ελλάδα»

Παράλληλα, χαρακτήρισε «διπλά ατυχή» την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο κ. Τσίπρα: «Φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να την ανακοινώσει με επίκεντρο την ΕΥΠ και τις Ένοπλες Δυνάμεις την ίδια ημέρα που στην Τουρκία συνεδρίαζε το συμβούλιο ασφαλείας της γειτονικής χώρας. Και έγιναν πρωτοσέλιδα στην Άγκυρα. Λυπάμαι πραγματικά». 

«Τα έξι ονόματα που είπατε δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου!»

«Για το ζήτημα των υποκλοπών η κυβέρνηση και εγώ έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα, αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες και ψηφίσαμε νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχιεα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν τα έξι ονόματα που δημοσιοποίησε την Τετάρτη (Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος και Αλεξόπουλος), πριν την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, περιλαμβάνονταν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, την οποία απέστειλε και στα άλλα κόμματα και στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Υπήρχαν τα ονόματα στην επιστολή, που κάνατε φείγ βολάν και έγραφε "απόρρητο"; Γιατί η επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος, δεν υπήρχαν! Απαντήστε, στη δική σας υπήρχαν; Ναι ή όχι; Άλλη επιστολή μου έστειλε εμένα;», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας διέκοψε τον πρωθυπουργό και από το έδρανό του είπε πως «ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που του είχα στείλει στις 28/12, η οποία είχε συγκεκριμένα ονόματα. Είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα η επιστολή που του είχα στείλει εγώ. Μην επιχειρείτε εσείς εδώ να παίξουμε τις κουμπάρες. Είστε κατηγορούμενος εδώ, όχι κατήγορος».

«Ευχαριστούμε πολύ για τη διευκρίνηση, δεν υπήρχαν ονόματα», είπε καταχειροκροτούμενος από τους «γαλάζιους» βουλευτές ο κ. Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν δικαστές στας Αθήνας και δικάζουν εσάς»

«Εγώ δεν κρύβομαι κ. Τσίπρα. Δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς είστε αυτός που είπατε τίποτα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για την πρόσφατη αναφορά του κ. Τσίπρα, πως «υπάρχουν δικαστές εις τα Αθήνας», είπε: «Ναι, υπάρχουν. Δικάζουν δυο δικούς σας υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Επίσης, δικάζουν για τα όσα συνέβησαν στο Μάτι, όπου το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος τότε αδιάφορο και διαλυμένο και με στημένες συνεντεύξεις Τύπου ενώ γνωρίζατε το μέγεθος της τραγωδίας».

«Είστε αφελής ή επικίνδυνος;»

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις και «μια δημόσια συγγνώμη για τον διασυρμό της πατρίδας για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας».

Ο σκηνοθετημένος θάνατος της Μαρίας - «Βάψτε το παιδί να φαίνεται νεκρό»

«Με την εμμονή σας να αγκαλιάζετε κάθε τέτοιο fake news παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας. Δεν το καταλαβαίνετε;», τόνισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Τελικά, είστε αφελής ή επικίνδυνος;».

«Αλήθεια, θα τον γκρεμίσετε τον φράχτή στον Έβρο ή θα συνεχίσετε να τον φτιάχνετε; Και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσετε», συμπλήρωσε.

«Πού πήγαν τα λεφτά του Καλογρίτσα; Κάντε του μήνυση!»

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει και τη σχέση του με τον Χρήστο Καλογρίτσα, «αλλά και με τον  κ. Αρτεμίου και τη Βενεζουέλα.

«Αναρωτιέμαι, αλήθεια, εάν μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό Κοινοβούλιο ότι δεν έχετε πάρει λεφτά από τη Βενεζουέλα», είπε.

Ειδικό Δικαστήριο: Νόμιμη η δημοσιοποίηση των SMS Παππά σε Καλογρίτσα  

«Πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα;», είπε και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μηνύσει τον επιχειρηματία: «Έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη Βουλή - επί λέξει για να το ακούσει και ο βαρύς κ. Πολάκης -  “Πολάκη μην φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που με έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου”. Έρχεται κάποιος και λέει πως όλοι σας του φάγατε λεφτά και δεν τον μηνύετε;».

«Εμείς αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις, εσείς τις δημιουργείτε»

«Η  κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, ενώ εσείς προκαλείτε ο ίδιος τις κρίσεις με τους δικούς σας ερασιτεχνικούς χειρισμούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «έναν φορέα καθηλωμένος στη μιζέρια».

«Μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε πάλι το μηδέν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο τόπος έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Γι΄ αυτό θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απάντηση που θα δώσει σήμερα η Βουλή: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top