Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

«Εγκέφαλος του δικτύο ο Μητσοτάκης» - Τα 6 ονόματα του φακέλου της ΑΔΑΕ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, ζήτησε η διαδικασία να ξεκινήσει άμεσα και όχι μετά από δύο ημέρες, διότι στη συνέχεια θα πρέπει να βρεθεί στην Ιαπωνία.

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Όταν δεν έχεις τι να πεις, πετάς λάσπη

Έτσι, η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

«Εγκέφαλος και συντονιστής ο ίδιος ο Μητσοτάκης»

«Η ελληνική κοινωνία ζει τους τελευταίους έξι μήνες στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στον απόηχο της σύγκρουσης για τις παρακολουθήσει με φόντο την έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, η οποία εστάλη χθες στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανίκανη και βαθιά αντιδημοκρατική κυβέρνηση και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οργάνωσε το δίκτυο των παρακολουθήσεων, «από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία».

«Γι’ αυτό και πέρασε τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ στο γραφείο του», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παρακολουθήσεις: Ο Ράμμος απαντά στον Οικονόμου για τη συνάντηση με Τσίπρα

«Για την πατρίδα, την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους πολίτες, έρχεται κάποτε μια κρίσιμη ώρα, που καλούνται να πάρουν μια σαφή θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε σήμερα», είπε κάνοντας λόγο για έναν πρωθυπουργό που «γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας».

«Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έγιναν βορά ενός παράνομου, «ρυπαρού δικτύου με συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Πολιτική θύελλα στη Βουλή: Προς πρόταση μομφής ο Τσίπρας

Μιλώντας σε σκληρή γλώσσα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «εγκέφαλο και αρχηγό του εγκληματικού αυτού δικτύου».

Ποια ονόματα περιέχει ο φάκελος που πήρε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο

Αναφερόμενος στον φάκελο, που παρέλαβε χθες, Τρίτη, από τον κ. Ράμμο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως περιέχει τα αποτελέσματα της έρευνας που ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει από την ΑΔΑΕ. «Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε.

Παρακολουθήσεις: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «ρυπαρό δίκτύο με συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό»

«Η απάντηση που πήρα ήταν "6 στα 6"», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λίστα έγραφε τα ονόματα:

- του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη,

- του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου,

- του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρου Διακόπουλου,

- του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπου Λαλούση,

- του πρώην γενικού διευθυντή των αμυντικών εξοπλισμών, Θεόδωρου Λάγιου

- του νυν διευθυντή Αριστείδη Αλεξόπουλου.

«Γι΄αυτά μία λέξη μόνο υπάρχει: ζόφος και παρακμή. Εάν εσείς όλα αυτά μπορείτε να τα καταπιείτε, δικαίωμά μας. Εμείς αυτή την εκτροπή, όμως, δε δικαιούμεθα να την καταπιούμε», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεραπετρίτης: Ένοχος ένοχον ου ποιει κύριε Τσίπρα

Για «μεγάλη ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις τις οποίες έχουμε», έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τοποθετούμενος εκ μέρους της κυβέρνησης στην πρόταση δυσπιστίας του κ. Τσίπρα.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε για το έργο της κυβέρνησης. Ευτυχώς είναι νωπές οι δύο κυβερνήσεις (σ.σ.: εννοεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ εμφανής», τόνισε.

«Βγάλατε το πόρισμά σας και είπατε πως είμαστε αμετάκλητα ένοχοι. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσαστε. Σας απαντώ λοιπόν πως “ένοχος ένοχο ου ποιει”», απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα

Παράλληλα, εξαπέλυσε βέλη κατά του κ. τσίπρα λέγοντας πως είναι ευκαιρία να αντιπαρατεθούν «γιατί τον τελευταίο καιρό σας είχαμε χάσει, υπήρχε αφωνία. Και δεν ήταν από κρυολόγημα».

«Ζητούμε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή», υπογράμμισε και είπε προς τον κ. Τσίπρα:

«Βγάλατε το πόρισμά σας και είπατε πως είμαστε αμετάκλητα ένοχοι. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσαστε. Σας απαντώ λοιπόν πως “ένοχος ένοχο ου ποιει”», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top