Πολιτική θύελλα στη Βουλή: Προς πρόταση μομφής ο Τσίπρας

Αναμένεται να ονοματίσει τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ

Πρόταση μομφής προετοιμάζεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Φωτιά» αναμένεται να πάρει η Βουλή σήμερα για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για αποκαλύψεις με βάση τις επιστολές του επικεφαλής της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) Χρηστου Ράμμου στον πρόεδρο της Βουλής, τα κόμματα και τον υπουργό Δικαιοσύνης, με τις οποίες ενημέρωσε ότι η Αρχή εντόπισε νόμιμες επισυνδέσεις σε πολιτικά και μη πρόσωπα.

Πρόταση μομφής καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Τρίτη επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού αναμένεται να ονοματίσει τα πρόσωπα, τα οποία επιβεβαίωσε η ΑΔΑΕ ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φάκελος ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Ένας υπουργός και άλλοι 5 στόχοι της ΕΥΠ 

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν «καλοδεχούμενη» μια πρόταση μομφής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να τον καλεί να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ώστε «να τα συζητήσουμε όλα» στη Βουλή.

Documento: Νέο δημοσίευμα για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για αποκαλύψεις στη Βουλή με βάση τις επιστολές του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρηστου Ράμμου / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

«Η κυβέρνηση, από τον Αύγουστο, πήρε θέση για το θέμα, απέδωσε ευθύνες και ανέλαβε πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης της ΕΥΠ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, με την κυβέρνηση να προχωρά στην αντεπίθεση και να εξαπολύει βέλη κατά του κ. Ράμμου.

Υποκλοπές: Συνάντηση Τσίπρα με πρόεδρο ΑΔΑΕ και σφοδρή σύγκρουση με ΝΔ

«Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για «περίεργη προνομιακή σχέση» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντεπίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με νέα στοιχεία Χρ. Καλογρίτσα για Νίκο Παππά

Πηγές της κυβέρνησης διαμηνύουν παράλληλα, πως εάν ο κ. Τσίπρας καταθέσει πρόταση μομφής, τότε οι διαδικασίες θα κινηθούν αμέσως.

Πάντως, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει κανονικά με το πρόγραμμά του και σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει για την Κρήτη, όπου έχει προγραμματίσει περιοδεία. Εξάλλου, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του στη Βουλή για την έναρξη των διαδικασιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top