Πρόταση δυσπιστίας: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή

Αναμένεται σκληρή κόντρα των πολιτικών αρχηγών

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την πολιτική κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Βουλής     

Αργά το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών .

Η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, όπου αναμένεται να έχουμε μάχη σε υψηλούς τόνους.

Πρόταση δυσπιστίας: Σκληρές μάχες στη Βουλή

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Πρόταση δυσπιστίας: Πρόβα εκλογών σε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με τον πρώτο να απαντά μεν στα βέλη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις, αλλά να αναδεικνύει ως κομβικό ερώτημα το «ποιον πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση θέλουμε στο τιμόνι της χώρας για την επόμενη μέρα».

Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Τσίπρας κατά της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, θα επιμείνει στη γραμμή περί δημοκρατικής εκτροπής και θα προκαλέσει τον πρωθυπουργό να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις. Αναμένεται, μάλιστα, να καλέσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αναλογιστούν ότι με την στήριξή τους θα μετατρέψουν τις προσωπικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνολική ευθύνη ολόκληρης της ΝΔ.

Πρόταση μομφής: Σκληρό ροκ στη Βουλή μεταξύ ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top