Πρόταση δυσπιστίας: Σκληρές μάχες στη Βουλή

Για «τοξική αντιπολίτευση» κάνει λόγο η κυβέρνηση

Συζήτηση στη Βουλή

Με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «τοξική αντιπολίτευση» από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων συνεχίζεται η δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία θα κορυφωθεί αύριο, Παρασκευή, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία.

Χατζηδάκης: Τοξική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι ο πρώτος που θέλει να διαλευκανθεί αυτή η δυσώδης υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως θέλει να διαλευκανθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατό και να μη μείνουν σκιές.

Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Τσίπρας κατά της κυβέρνησης

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πρωτίστως για να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση και γι' αυτό στοχοποιεί τον πρωθυπουργό, «ο οποίος, όμως, αντέδρασε αμέσως με δύο διαφορετικές αλλά καίριες απομακρύνσεις».

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Έχετε ακούσει για τα δύο ειδικά δικαστήρια που έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη. Έχετε ακούσει για τον Μάξιμο Σαράφη και όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έχετε ακούσει ότι έχετε πει τα πάντα και έχετε κάνει τα αντίθετα στη συνέχεια, παραδίδοντας όμως συνεχώς μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας. Έχετε ακούσει για υποκλοπές, που, βεβαιωμένα, σε κάποιες περιπτώσεις γίνονταν σε βάρος δικών σας υπουργών, επί ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς που σήμερα εξεγείρεστε».

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Να ερευνηθεί αλλά δε συνδέω τον πρωθυπουργό

Πιερρακάκης: Η λάσπη στον ανεμιστήρα καμιά φορά γυρίζει πίσω

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εργαλειοποίησης της πρότασης δυσπιστίας και έκανε λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα, που όμως, όπως είπε, καμιά φορά γυρίζει σε αυτόν που τον εκτοξεύει.

«Πέραν της διάστασης της πρότασης δυσπιστίας, η συζήτηση δεν αφορά το δέντρο, αλλά το δάσος. Και το δάσος είναι η συνολική σύγκριση των πεπραγμένων μας. ναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει σύγκριση. Και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους και είναι εκκωφαντικά», σημείωσε.

Πρόταση δυσπιστίας: Πρόβα εκλογών σε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για «συνωμοσιολογία που υπονομεύει τους θεσμούς», προσθέτοντας ότι «η συζήτηση πρέπει να αφορά το μέλλον της χώρας, το ποιοι είμαστε και που πάμε ως χώρα και να διεξάγεται με το λεξιλόγιο του μέλλοντος».

Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυλήσει στη λάσπη την πολιτική ζωή

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «θεσμική εκτροπή» , ενώ του καταλόγισε «παραγωγή «fake news» εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων «θέλοντας να κυλήσει τη πολιτική ζωή στη λάσπη».

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι «είναι μέρα με τη νύχτα οι πολιτικές των δύο κομμάτων στο μεταναστευτικό, στο οποίο η κυβέρνηση κατάφερε και ανέκτησε τον έλεγχο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του»

Σχολιάζοντας την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο κ. Μηταράκης μίλησε για αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί το απόρρητο: «Το παραβιάσατε χθες με την ομιλία του κ. Τσίπρα. Δεν έχετε καμία συστολή.Θέλετε να κυλήσετε την πολιτική στην λάσπη».

Παππάς: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις», ανέφερε ο Νίκος Παππάς που κατήγγειλε ότι στόχος του Μαξίμου ήταν να «πειθαναγκάσει το σύστημα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, μίλησε και για το ειδικό δικαστήριο που τον αφορά, σημειώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν συνεταίρος με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, την εποχή που ήταν σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν ντραπήκατε, ήθελα να ήξερα; Επτακόσιες λέξεις εναντίον του Ράμμου; Επτακόσιες λέξεις; Που έκανε τι; Εφάρμοσε τον νόμο. Έχει παρανομήσει ο Ράμμος; Έχει παρανομήσει ο Τσίπρας; Πράξτε τα δέοντα, αν έχετε τα κότσια. Αν έχει παρανομήσει ο Ράμμος και αν έχει παρανομήσει ο Τσίπρας», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

Σχετικά με τα ειδικά δικαστήρια, είπε; «Τα στήσατε για να δώσετε ένα πολιτικό παράδειγμα. Ότι οι έχοντες και κατέχοντες δεν πρέπει να παρενοχλούνται και δεν πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, σε αυτή τη χώρα. Ότι κακώς πληρώσανε και ότι κακώς ελέγχθηκαν και ότι δεν πρέπει να ξαναελεγχθούν».

Ζαχαριάδης: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση με τις απευθείας αναθέσεις

«Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και που θεσμοθέτησαν τη διαφθορά με τις απευθείας αναθέσεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, για όσα η ΝΔ αναφέρει μετά την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Καβγάς για υποκλοπές αλλά και ανατιμήσεις: Βαριά λόγια Γεωργιάδη-Ζαχαριάδη

Όσον αφορά τη στάση που έχει τηρήσει η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για της παρακολουθήσεις, τόνισε πως «όταν η ανεξάρτητη Αρχή ξεσκεπάζει την πραγματικότητα, ξεσκεπάζει την καμόρα, για την καμόρα φταίει η πραγματικότητα».

Καμίνης: Η ΝΔ αποφάσισε να πνίξει στη λάσπη το πολιτικό σύστημα

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο Γιώργος Καμίνης κατηγορώντας την για ένδεια επιχειρημάτων απέναντι «στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών» και τονίζοντας ότι έχει αποφασίσει να πνίξει στον βούρκο και τη λάσπη το πολιτικό σύστημα.

«Εύγλωττη είναι η σιωπή της κυβέρνησης, όπως και η απουσία μεγάλου μέρους βουλευτών της ΝΔ από τη συζήτηση που δείχνει ότι υπάρχουν μέλη της που δεν θέλουν να συνυπογράψουν τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η πορεία του κ. Ράμμου 40 χρόνια στο ΣτΕ λέει πολλά. Γνωρίζω το ήθος του και το πως διασφαλίζει την αξιοπρέπεια του. Αντί να διασύρετε υπολήψεις των μελών της ΑΔΑΕ γιατί δεν τα καλείται στην Επιτροπή Θεσμών, όπου εκεί θα έχετε και τον αντίλογο ενώ αφήνετε φιλικά σας μέσα να ρίχνουν λάσπη; Αυτό είναι μια πρακτική της κυβέρνησης που συνεχίζεται και στη βουλή υιοθετώντας την αντιδημοκρατική αντίληψη ότι όποιος δεν είναι φίλος είναι εχθρός», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top