Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του»

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κρήτη

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο του Ηρακλείου ενώ νωρίτερα παρέστη στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά πως «σας ευχαριστώ γι' αυτή την υποδοχή, αυτή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που στέλνει η Κρήτη».

«Όσα χρόνια είμαι στην πολιτική, τέτοια συγκέντρωση στο Ηράκλειο, δεν έχω δει» πρόσθεσε ενώ ανέφερε πως παίρνει δύναμη από την Κρήτη και ότι «ο στόχος μας είναι κοντά, η Κρήτη από άκρο σε άκρο να γίνει γαλάζια».

Μητσοτάκης για πρόταση μομφής: Καλοδεχούμενη για να συγκριθούμε! 

«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα υποσχεθεί περισσότερες δουλειές και περισσότερες επενδύσεις και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Κυρίως, όμως, σας είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή και την έχουμε με τα Rafale, τα Viper, τις Belharra και τις ακλόνητες συμμαχίες μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στο ψηφιακό κράτος, το gov.gr που έχει ήδη διεκπεραιώσει 1,2 δισεκατομμύρια, αυτόματες συναλλαγές «αντί για την ταλαιπωρία στις ουρές της γραφειοκρατίας» συνδέοντάς το με την καθημερινότητα του πολίτη. « Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε, αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που σας υποσχέθηκα και την υλοποιούμε» είπε ο πρωθυπουργός.

μητσοτακηςκρητη

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο του Ηρακλείου (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Απέναντι σε όλα αυτά τα οποία μας έτυχαν η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες χάρις σε ένα πρόγραμμα στήριξης που συνολικά ξεπέρασε τα 50 δισ. ευρώ. Το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες που πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή, οι ευάλωτες συμπολίτες μας. Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί κάποιος πίσω από τα αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν και τα πιο ισχυρά κράτη. Την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε γραμμή από όσα υποσχεθήκαμε. Είναι κάτι το οποίο όλοι οι Έλληνες μας το αναγνωρίζουν. Πρόκειται για έναν απολογισμό εμπιστοσύνης» προσθέτοντας ότι «δεν λείπουν βέβαια λάθη και αστοχίες. Υπάρχουν για να διορθώνονται και να ξεπερνούνται. Όταν εντοπίζεις πώς έσφαλες, μπορείς να μετουσιώσεις τις αδυναμίες σε θετικές ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει να σφυρηλατήσεις ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τον πολίτη. Είναι σημαντικό να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε αλλά και να ζυγίζουμε και από πού ξεκινήσαμε» συμπλήρωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός .

Πρόταση μομφής καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ!

«Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν απτά, όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά, για πρώτη φορά καλύτερες αποδοχές ύστερα από 12 χρόνια. Κι ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι, την 1η Απριλίου -δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο αστείο- θα έχουμε την τρίτη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιλογής μας: να αυξάνουμε το δημόσιο πλούτο αλλά να μπορεί να επιστρέφει αυτός ο πλούτος στον κάθε πολίτη. Είναι μία επιλογή που μας επέτρεψε να έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια να κάνουμε 18.000 νέες προσλήψεις υγειονομικών και σχεδόν 25.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών» είπε για τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις.

κρητημητσοτακης

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη - (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια σημειώνοντας πως «απέναντι σε αυτή την απειλή έχουμε υψώσει και θα εξακολουθούμε να υψώνουμε όλο και πιο πολλά «αναχώματα» συμπληρώνοντας ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα. Δεν υπάρχει σήμερα νοικοκυριό το οποίο να μην βλέπει στο λογαριασμό του δύο αριθμούς: τι θα πλήρωνε εάν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνει σήμερα, μετά την παρέμβαση του κράτους».

«Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και υπερήφανη, όσο ποτέ.»

«Όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν πως μπορεί εκείνοι να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ας μάθουν ότι κάθε «γιουρούσι» που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του» είπε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιπλέον ανέφερε ότι «δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο» και ότι «η πατρίδα μας μένει πάντα ανοιχτή στη νομιμότητα, στη λογική και στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο Διεθνές Δίκαιο».

Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

«Αυτή η Κρήτη που οραματίζομαι θα είναι προπύργιο πρωτογενούς παραγωγής με ποιοτικά προϊόντα, μοναδικά στον κόσμο. Θα είναι μία Κρήτη η οποία θα επενδύει στη μεταποίηση, θα είναι μία Κρήτη κορωνίδα του βιώσιμου τουρισμού, ατμομηχανή του τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας. Θα είναι μία Κρήτη κόμβος ενέργειας, αλλά θα είναι μία Κρήτη η οποία θα είναι και κέντρο πολιτισμού και κέντρο επιστημών και κέντρο εκπαίδευσης και κέντρο υγείας και κέντρο έρευνας» τόνισε για την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πρωθυπουργος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όσα κατακτήσαμε με πολύ κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Τίποτα από όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα δεν είναι δεδομένο. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια» συμπληρώνοντας «όχι μία «δεύτερη φορά στη συμφορά», αλλά μία «δεύτερη εντολή στην προκοπή». Γι' αυτό, άλλωστε, σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα πραγματικά θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες». Συνεχίζοντας τις αναφορές ενόψει των εθνικών εκλογών είπε ότι «οι πολίτες έχουν βιώσει μία τετραετία ψεμάτων και φόρων» αλλά και «ξέρουν πλέον ποιος στην πράξη «μετρά και προχωρά», και ποιος στα λόγια «σκορπάει δίχως να μετρά».

«Πιστεύω ότι κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη στις εκλογές της άνοιξης θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν κάποιος άλλος ήταν στο τιμόνι της χώρας και έπρεπε να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν αυτά τα 3,5 χρόνια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε φυσικά και στην πρόταση μομφής. «Σήμερα μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος, όμως, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό. Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας, θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Να μάθουμε πολλά, γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί, με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Χωρίς να αγνοούμε λάθη, αλλά και χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη Υπηρεσία. Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας σηκώνουν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες, μέχρι και την Παρασκευή, να μας μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα, πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας Υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες offshore, τον κ. Αρτεμίου, που ξαναήρθε στο προσκήνιο μετά τα ταξίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα».

Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Τσίπρας κατά της κυβέρνησης

«Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα εύκολης και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα. Εκεί θα εκφραστεί η πραγματική μας βούληση. Και η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία θα έρθει να επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση την επόμενη τετραετία η Νέα Δημοκρατία. Ένα και σταθερό λοιπόν είναι το ψηφοδέλτιο του παραταξιακού χρέους αλλά και της εθνικής αναγκαιότητας: αυτό της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο πατριωτισμός της ευθύνης και ο εκσυγχρονισμός της προόδου γίνεται έτσι ξανά το μήνυμά μας. Γύρω του θα συναντηθούμε με όλους του πολίτες χωρίς διακρίσεις. Γιατί, όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «πρώτος για τις φιλελεύθερες ιδέες μίλησε ο μεγάλος Βενιζέλος». Και αυτές οι ιδέες δεν έχουν όριο προς τα πάνω. Είναι ιδέες που βρίσκονται σε αρμονία με την ίδια τη φύση του ανθρώπου, γι' αυτό και είναι αθάνατες, είναι ιδέες που εκφράζει η μεγάλη μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία».

«Σε αυτή την αδάμαστη φλόγα που λέγεται Κρητική ψυχή απευθύνομαι σήμερα, ζητώντας της να απλωθεί σε όλη τη χώρα με υπερηφάνεια, με πείσμα και με παλικαριά για τη Νέα Δημοκρατία που πάντα θα νικά και την Ελλάδα που πάντα θα βαδίζει μπροστά, πάντα θα κοιτάζει ψηλά. Εμπρός λοιπόν στον αγώνα για μία δεύτερη εντολή στην πρόοδο και την προκοπή, για την Κρήτη και την πατρίδα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για τη νεολαία μας πρώτα και πάνω από όλα» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top