Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Μετά τις εκλογές θα πετύχουμε τον στόχο

«Με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις»

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει θετική έκβαση στο θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα μετά τις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως έχουν γίνει συστηματικές και αθόρυβες προσπάθειες.

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, έχουμε κάνει συστηματικές κινήσεις. Εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί μετά τις εκλογές, πιστεύω ότι τον στόχο αυτό θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε, με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις» ανέφερε στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γεραπετρίτης για Γλυπτά Παρθενώνα: Απέχουμε πολύ από μια συμφωνία

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος του «να απολαμβάνουμε αυτό το μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς  στην ολότητά του, στο φυσικό του χώρο που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης».

«Πόλεμος» Τσίπρα – Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πρώτη του συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη νέα χρονιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πρώτη του συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη νέα χρονιά

Όσον αφορά την οικονομία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό, που προβλέπει πλεόνασμα το 2023».

Υπουργείο Πολιτισμού:  Προϊόν κλοπής τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης από την υπεραπόδοση της οικονομία να μπορεί να δίνει μέρισμα στις κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται.

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέφουν στο σπίτι τους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, με αφορμή τα γεγονότα στην Βραζιλία ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίας χρειάζονται διαρκή υπεράσπιση και επαγρύπνηση και γι αυτό η διατήρηση κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία.

Γλυπτά Παρθενώνα: «Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα και Βρετανία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top