Γεραπετρίτης για Γλυπτά Παρθενώνα: Απέχουμε πολύ από μια συμφωνία

«Δεν αποδεχόμαστε ιδιοκτησία από το Βρετανικό Μουσείο»

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ιδιοκτησία των Γλυπτών του Παρθενώνα από την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου», σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης / Βίντεο: ΕΡΤ

Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν αποδέχεται επ’ ουδενί ιδιοκτησία των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στον απόηχο πολλών δημοσιευμάτων σχετικέ με ενδεχόμενη επιστροφής τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ιδιοκτησία των Γλυπτών του Παρθενώνα από την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε και έναν δανεισμό, υπό οποιαδήποτε μορφή γίνει αυτός, καθώς αυτό θα ήγειρε ζήτημα ιδιοκτησίας», είπε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο ertnews.

«Πόλεμος» Τσίπρα – Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα 

Όπως ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία ακόμη και γίνονται μόνο συζητήσεις.

«Απέχουμε πολύ από το να μπορέσουμε να κάνουμε μια συμφωνία», σημείωσε.

Υπουργείο Πολιτισμού:  Προϊόν κλοπής τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι το μόνο που μπορεί να συζητήσει η ελληνική πλευρά με το Βρετανικό Μουσείο, στο πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης είναι η επιστροφή των γλυπτών να γίνει υπό ένα νομικό ένδυμα.

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέφουν στο σπίτι τους

«Έχουμε όντως θέσει ένα θέμα, να μπορούμε να στέλνουμε κάποιες από τις ελληνικές αρχαιότητες στο βρετανικό Μουσείο για περιοδικές εκθέσεις», υποστήριξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top