Τουρκία: Μιλά για παρενόχληση αποστολής του ΝΑΤΟ από ελληνικά μαχητικά

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα

Ο Ερντογάν πρόσφατα επανέλαβε τις απειλές του για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εκπαιδευτική άσκηση του NATO NEXUS ACE στο Αιγαίο ολοκληρώθηκε με την επιτυχημένη ανταπόκριση των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, παρά την παρέμβαση ελληνικών αεροσκαφών.

Δένδιας: Ιδού οι χάρτες με τις ανυπόστατες διεκδικήσεις της Τουρκίας 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνονται εικόνες των αεροσκαφών στον διάδρομο προσγείωσης και στον αέρα.

Τουρκία: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης.

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή Μπορέλ σε Δένδια – Το καταδικάζει

Η αποστολή NEXUS ACE του ΝΑΤΟ, η οποία έλαβε χώρα σε διεθνή εναέριο χώρο, επιχειρήθηκε να παρενοχληθεί από αεροσκάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά δόθηκε η απαραίτητη απάντηση από τα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top