Σαμαράς: Μήνυμα ενότητας για τις εκλογές αλλά και αιχμές για τις υποκλοπές 

 «Είμαι παρών για τη μεγάλη παράταξή μας που της χρωστάμε πολλά» 

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά (Video pool ΕΡΤ) 

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο «Παλλάς», στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος  «Αντώνης Σαμαράς», παρουσία των κορυφαίων στελεχών του κόμματος και της κυβέρνησης.    

Παράλληλα δήλωσε «παρών» στην εκλογική μάχη. «Είμαστε η παράταξη που δίνει το παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή, που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και εν όψει των εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Είμαι παρών για τη μεγάλη παράταξή μας που της χρωστάμε πολλά και παρών για την πατρίδα μας που της χρωστάμε τα πάντα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ , ολοκληρώνοντας την ομιλία του. 

«Κεραυνοί» Σαμαρά κατά Τσίπρα μετά την απαλλαγή του Παπασταύρου  

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην Ε.Ε, κάνοντας λόγο για «θέατρο του πολιτικού παραλόγου»,  καθώς εξάρτησε την τροφοδοσία της με ενέργεια από τη Ρωσία και μόλις εισέβαλε ο Πούτιν στην Ουκρανία, επέβαλε κυρώσεις. «Πρόκειται για κενό ηγεσίας στη Δύση χωρίς προηγούμενο» τόνισε, ενώ ζήτησε μια «νέα συνθήκη επανίδρυσης που θα ανατρέψει τα αδιέξοδα μιας υπέρ το δέον γιγαντιαίας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών». 

Αντώνης Σαμαράς ομιλία Παλλάς

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία στο Παλλάς 
 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις  

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ότι «κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας, για να γίνει αυτό που ονομάζουμε "Πρέσπες του Αιγαίου", αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Όπως πρόσθεσε «η Ελλάδα άντεξε και από ελληνικής πλευράς έγιναν σωστές κινήσεις στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και όλα αυτά τα πιστώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης»  δήλωσε εμφατικά ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Παρακαταθήκη η συγκυβέρνηση με Βενιζέλο» 


Ο  κ. Σαμαράς υπερασπίσθηκε επίσης το έργο της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ το 2012 -14 αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνησή μας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο παραμένει παρακαταθήκη εθνικής συνεννόησης». 

Σαμαράς για καταδίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα δικαιώνεται η Δημοκρατία  

«Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη για τη Novartis  

O πρώην πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά με το ζήτημα της Novartis: «Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη για τη σκευωρία.  10 άνθρωποι συκοφαντήθηκαν και αθωώθηκαν αλλά αυτός που τους κατηγόρησε κρύβεται και η Πολιτεία τον αφήνει». 

Υποκλοπές: Αιχμές για το απόρρητο 

Παρά πάντως το γενικά ενωτικό χαρακτήρα της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς διατύπωσε αιχμές για τις υποκλοπές και κυρίως για την επίκληση του απορρήτου, όσον αφορά την ΕΥΠ. «  

«Η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από τις υποκλοπές. Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε συνομιλίες. Το θεωρώ αδιανόητο. Εάν ίσχυε θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή.  Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι να δίνεται η εντύπωση πως το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία».

Όλη η ΝΔ στην εκδήλωση και Βενιζέλος – Στπυρνάρας   


Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης,  Τάκης Θεοδωρικάκος, , Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, Τζωρτζ Τσούνης, Γιάννης Στουρνάρας, Κώστας Μπακογιάννης, Λουκάς Παπαδήμος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μπρατάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παύλος Μαρινάκης Γιάννης Μανιάτης, Στέλιος Πέτσας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος κ.ά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top