Νομοσχέδιο για την Υγεία: Κόντρα για γιατρούς ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση στη Βουλή – Πλεύρης: Κάποιοι ζουν στο 1983  

Νομοσχέδιο Υπουργείου Υγείας: Κριτική από Α. Τσίπρα στη Βουλή (Video Star)   

Σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στη Βουλή. Tο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, την ίδια  ώρα που έξω από το κοινοβούλιο έλεγαν «όχι» στο νομοσχέδιο δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές.  

Τσίπρας: δικαιοσύνη για όλους σημαίνει προστασία της ζωής όλων

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:  

Τσίπρας -  Ανδρουλάκης: Δύο ξένοι στο ίδιο… τραπέζι   

«Το νομοσχέδιό σας να το χαίρεστε, αλλά πάρα μα πάρα πολύ σύντομα θα μπει και αυτό στο ντουλάπι της ιστορίας γιατί αυτός ο τόπος διψά για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Και η δικαιοσύνη παντού και για όλους σημαίνει δικαιοσύνη στην προστασία της ζωής και της υγείας όλων». 

Πλεύρης: είναι ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιό

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο» τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος απάντησε στην κριτική: «Κάποιοι από εσάς ζείτε ακόμη στο 1983 που δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα».  

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Επικίνδυνη η απόφαση του ΣτΕ


Κριτική από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κριτική άσκησαν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε αναφορές τους τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.   

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ   

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για κατάργηση του ΕΣΥ: «Επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, γιατί αποδιαρθρώνει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας».  

«Πάρτε το πίσω τώρα και χωρίς πολλά – πολλά  το νομοσχέδιο έκτρωμα» τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

 «Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ κατέστρεψε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως κυβέρνηση» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.  

«Σήμερα η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει, με νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, να δολοφονήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top