Η Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση για την υπόθεση των παρακολούθησεων

Οικονόμου: Απαντάμε θεσμικά στην προσπάθεια για νέους διχασμούς στη χώρα

«Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη / Βίντεο: ΕΡΤ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου. Μετά την αποκαλυψη από τη εφημερίδα Documento από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε τo πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών», δήλωσε η ίδια, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο.

Υποκλοπές: Φουντώνει η κόντρα μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη   

Η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πρόσθεσε: «Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνδέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης.

«Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνδέσει όλες τις μηνύσεις», δήλωσε η γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Θα απαγορεύσουμε τα παράνομα λογισμικά

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε βέβαιη ότι «στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό».

Οικονόμου: Απαντάμε θεσμικά στην προσπάθεια για νέους διχασμούς στη χώρα

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την προσφυγή στο Δικαιοσύνη όλων όσων έχουν να συνδράμουν στην έρευνα και τη διαλεύκανση της υπόθεσης», ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στην προσφυγή της κυρίας Γεροβασίλη στη δικαιοσύνη.

Παρακολουθήσεις: Τι κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης στον Άρειο Πάγο

«Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη, δεν είναι ευχάριστο μια χώρα να ζει διχασμούς και να μονοπωλείται ο δημόσιος διάλογος από τον χαρτοπόλεμο διαδόσεων και αποκαλύψεων και από ράλι με υπονοούμενα. Το ταχύτερο δυνατόν πρέπει να βρούμε άκρη και να προκύψουν απαντήσεις», πρόσθεσε.

Υποκλοπές: «Παρακολουθήσεις με predator σε πολιτικά στελέχη»

«Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη, δεν είναι ευχάριστο μια χώρα να ζει διχασμούς και να μονοπωλείται ο δημόσιος διάλογος από τον χαρτοπόλεμο διαδόσεων και αποκαλύψεων», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου / Βίντεο: Open

Στη συνέχεια, τόνισε πως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές: «Με ρυθμίσεις που θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα καταστεί παράνομη την προμήθεια και χρήση των κακόβουλων λογισμικών. Θα υπάρξει αντιμετώπιση των παθογενειών στο πλαίσιο που διέπουν τη λειτουργία των αρχών ασφαλείας».

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει νέους άλλους διχασμούς που επιχειρούνται στη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του κ. Τσίπρα και ορισμένων ιδεοληπτικών γύρω του. Απάντησή μας είναι η θεσμικότητα, η αλήθεια θα αναδειχθεί όπως προβλέπουν οι θεσμοί», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top