Μητσοτάκης σε Bloomberg: Θα απαγορεύσουμε τα παράνομα λογισμικά

«Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το κάνει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την απαγόρευση όλων των παράνομων λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

«Έχω καταστήσει σαφές ότι το πρόσφατο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα είναι απολύτως ψευδές. Ήμουν πολύ σαφής, αναγνωρίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά -δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, το έχουμε δει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- και χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπισή του», είπε ο πρωθυπουργός.

Καλάθι νοικοκυριού: Τι είπε ο Μητσοτάκης για ενδεχόμενη μείωση ΦΠΑ

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, εντός του επόμενου μήνα, θα απαγορεύσουμε όλα τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά, που μπορούν να πωληθούν στην Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν να μετατρέψουμε αυτό το πραγματικό πρόβλημα σε ευκαιρία».

Μητσοτάκης: Υπερήφανοι για την Πολεμική μας Αεροπορία

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και το εάν θα επηρεαστούν από μία αλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε: «Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, εντός του επόμενου μήνα, θα απαγορεύσουμε όλα τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά», είπε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg

«Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για τη μεταφορά φυσικού αερίου»

Μιλώντας για τα ενεργειακά σχέδια της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όχι μόνο με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αλλά και την παροχή φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη και -γιατί όχι- στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, ο ρόλος αυτός γίνεται πολύ σημαντικός και για άλλες χώρες».

Φυσικό αέριο: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες

«Θέλουμε να γίνουμε καθαρός εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κεντρική Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες διασυνδέσεις με την κεντρική Ευρώπη. Μπορούμε όμως να είμαστε και η χώρα διαμετακόμισης, που θα συνδέσει την Ευρώπη με τη βόρεια Αφρική. Συζητάμε με τους Αιγύπτιους. Προχωράμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, για ένα καλώδιο 3 GW που θα συνδέσει την Αφρική με την Ελλάδα. Και, φυσικά, για να έχει κάποιος ένα καλώδιο 3 GW χρειάζεται 10 GW εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Ξεκινούν άμεσα σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο στην Ελλάδα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top