Υποκλοπές: «Παρακολουθήσεις με predator σε πολιτικά στελέχη»

Νέα αντιπαράθεση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»

Στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, νέα αντιπαράθεση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για πολιτικούς και επιχειρηματίες που βρέθηκαν στο στόχαστρο του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Η κυβέρνηση αντέδρασε νωρίτερα έντονα, τονίζοντας βέβαια την ανάγκη διερεύνησης όσων περιγράφονται. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ευγενίδη η ουσία του δημοσιεύματος είναι πως εκτός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ, και άλλοι 33 πολιτικοί και επιχειρηματίες βρέθηκαν στο στόχαστρο παρακολούθησης με το παράνομο λογισμικό Predator.

Υποκλοπές Επιτροπή Ευρωβουλής: Πριν τις εκλογές να διαλευκανθεί η υπόθεση

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δύο πηγές που δεν κατονομάζονται, αναφέρει ότι οι παρακολουθήσεις είχαν σημείο αφετηρίας το Μαξίμου. 

Γιάννης Οικονόμου: «Να διερευνηθεί το δημοσίευμα αλλά δεν προκύπτει τεκμηρίωση» 

Για το δημοσίευμα, είχαμε πριν από λίγο απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τονίζει για τα καταγγελλόμενα ότι «Χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.»
Εξαπολύει, σφοδρή επίθεση στον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη, ενώ επιμένει ότι η κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί Predator. 

Υποκλοπές: Νέα ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή προς Μητσοτάκη

Κύκλοι Νίκου Δένδια: «Αδιανόητο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον ΥΠΕΞ»

Πριν από λίγο είχαμε αντίδραση και από κύκλους του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, οι οποίοι διαμηνύουν ότι «είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών», ενώ και άλλα κυβερνητικά στελέχη που αναφέρονται προβαίνουν σε σχετικές διαψεύσεις. 

Υποκλοπές: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κρίσιμες ώρες  για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και προσθέτει «Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων.» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top