Υποκλοπές: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής 

Για ποινικές ευθύνες κάνει λόγο το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ

Η συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής στη Βουλή: Video Star  

Πολιτική αντιπαράθεση είχαμε σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας στην εξεταστική για τις υποκλοπές. Η κυβέρνηση τονίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης. Για ποινικές ευθύνες κάνει λόγο το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ. 

Τσίπρας: «Πολιτικός στρουθοκάμηλος» ο Μητσοτάκης

Βαριές κουβέντες κατά του πρωθυπουργού από τον Αλεξη Τσίπρα που έδωσε ραντεβού στη δικαιοσύνη για τις υποκλοπές.  

«Υπάρχει σκάνδαλο Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε: «Ποιος μπορεί να πιστεύει ότι δε γνώριζε ο εγκέφαλος του επιτελικού κράτους; Αυτός που μετέτρεψε τελικά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε οικογενειακό γραφείο υποκλοπών».  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και ότι προσδιορίσθηκε η συνεδρίαση της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής σκόπιμα σε ημέρα που θα απουσίαζε, λόγω της Συνόδου Κορυφής. 

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είναι… στρουθοκάμηλος» 

Υποκλοπές: Κόντρα για το πόρισμα της Εξεταστικής 

Στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας επισημαίνεται ότι όλα έγινα νόμιμα και πως ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία σχέση με τις παρακολουθήσεις. 
    
«Εκτός από τον στρουθοκάμηλο υπάρχει και άλλο ένα πτηνό, ο παπαγάλος» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος στην κριτική του Τσίπρα στον κ. Μητσοτάκη.  «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, του κ. Τσίπρα, ακούσαμε τα ίδια και τα ίδια ψέματα.  Ακούστηκε πουθενά σύνδεση του Μάξιμου κατά τη διαδικασία της εξεταστικής με τις επίμαχες εταιρείες και με το Predator;». 

Για ποινικές ευθύνες κάνει λόγο το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ 

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να κλείσει άρον άρον αυτό το σκάνδαλο, έτσι νομίζει» και υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση τελικά πλήττει την ίδια τη δημοκρατία».  

Πορίσματα για υποκλοπές: Για συγκάλυψη μιλά η αντιπολίτευση

«Στην υπόθεση των συνακροάσεων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες, για να μην πούμε και ποινικές» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

«Τίτλοι τέλους σε μία «Εξεταστική» που για ακόμα μία φορά μετετράπη σε «πεμπτουσία» κομματικής προπαγάνδας και κουκουλώματος» ανέφερε η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της. 

«Όταν η παρακολούθηση στοχεύει σε πολιτικούς αντιπάλους ή και δημοσιογράφους, έχουμε και ιδιάζουσα και επιβαρυντική περίπτωση» τόνισε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top