Πορίσματα για υποκλοπές: Για συγκάλυψη μιλά η αντιπολίτευση

ΝΔ: Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες 

εξεταστική επίτροπή

Για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών κάνουν λόγο στα πορίσματά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι «σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες».  
 

Video – vτοκουμέντο: Το τουρκικό F-16 ενώ πέφτει στο μαχητικό του Ηλιάκη!

Η επίσημη κατάθεση των πορισμάτων θα γίνει την Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνει πως από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής:

•    προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για χρήση του παράνομου λογισμικού Predator από την ΕΥΠ. 
•    αποδεικνύεται ότι η συγκάλυψη έγινε με εντολή του πρωθυπουργού. 

«Είναι ντροπή αυτό που κάνατε κ. Παπαδημούλη, διαγράψτε το» 

Σε σκληρή γραμμή και το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συζητηθεί σε κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.  
«Εάν ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Τσίπρα ή ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα σήμερα… είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε μια απαράδεκτη παρακρατική πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.    

Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως δεν συζητήθηκε η υπόθεση παρακολούθησης στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος το 2016. «Το αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής ήταν η πλήρης συγκάλυψη της αλήθειας και των πολιτικών και άλλων ευθυνών για τις υποκλοπές, σε όλες τις υποθέσεις» υποστηρίζει

«Και αυτή η εξεταστική εξελίχθηκε σε παρωδία συσκότισης. Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη» ισχυρίζεται η Ελληνική Λύση.  

«Ζητήσαμε να αρθεί το απόρρητο. Δεν έγινε!  Η κύρια και βαριά ευθύνη ανήκει προφανώς στον ίδιο τον Πρωθυπουργό» αναφέρει το ΜέΡΑ25. 

ΝΔ: Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης

«Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκανδάλου γύρω από τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και τη λειτουργία της ΕΥΠ» υποστηρίζει από την πλευρά τους πηγές της ΝΔ.  Επισημαίνουν ακόμη επί της διαδικασίας ότι «από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια ότι η κυβέρνηση υπηρέτησε την τον σκοπό της διερεύνησης της υπόθεσης Ανδρουλάκη, της θεσμικής θωράκιση του πλαισίου νόμιμων άρσεων απορρήτου και της ανάγκης ενίσχυσης της λειτουργίας της ΕΥΠ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top