Οικονόμου: Τι απάντησε για το «αποτύχαμε παταγωδώς» του Τσιόδρα

«Θλιβερό το περιστατικό στον Έβρο – Είναι ντροπή για τον πολιτισμό»

Με την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τους δύο νεκρούς και υπογράμμισε πως «η σφοδρότητα του φαινόμενου είναι άλλη μια απόδειξη ότι είμαστε αντιμέτωποι με την κλιματική κρίση».

Κρήτη: «Μας πλάκωσε το ρέμα» - Τα τελευταία λόγια του 50χρονου πριν πεθάνει

Όπως τόνισε, το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε σχέδιο άμεσης στήριξης των πληγέντων από το κυβερνητικό επιτελείο που μετέβη στην περιοχή και μίλησε με τους τοπικούς παράγοντες.

Κρήτη - κακοκαιρία: Η επόμενη μέρα και τα μέτρα στήριξης

«Χορηγείται άμεσα το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί και το ποσό των 700.000 ευρώ στον δήμο Μαλεβιζίου και Σητείας για τις άμεσες ανάγκες», είπε, σημειώνοντας πως έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών για να δοθούν οι αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί καταστροφές.

Οικονόμου για Κολωνό: Κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για συγκάλυψη

«Θλιβερό και απάνθρωπο το περιστατικό στον Έβρο»

«Δυστυχώς ακόμη ένα θλιβερό και απάνθρωπο περιστατικό στον Έβρο αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως συνεχίζεται από την Τουρκία απροκάλυπτα η εργαλειοποίηση των μεταναστών με αδιανόητες πρακτικές βαρβαρότητας», είπε ο κ. Οικονόμου για το περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο, που βρέθηκαν γυμνοί και κακοποιημένοι.

Τσαβούσογλου για τους 92 σε Έβρο: Ξεδιάντροπη και αναίσθητη η Ελλάδα!

Οι 92 μετανάστες τους οποίους Τούρκοι διακινητές εγκατέλειψαν γυμνούς στον Έβρο, αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν / Φωτογραφία: twitter - nmitarakis

Οι 92 μετανάστες τους οποίους Τούρκοι διακινητές εγκατέλειψαν γυμνούς στον Έβρο, αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν / Φωτογραφία: twitter - nmitarakis

«Όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με οχήματα των τουρκικών αρχών και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λέμβους για να περάσουν στην ελληνική πλευρά», είπε και πρόσθεσε: «Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και οφείλει η ηγεσία της Τουρκίας αντί να κατηγορεί άλλους για τα όσα αδιανόητα συμβαίνουν στην επικράτειά της να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει άμεσα τους εμπλεκόμενους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την κοινή δήλωσή της με την ΕΕ».

Η Ελλάδα πάει στον ΟΗΕ το περιστατικό με τους 92 γυμνούς στον Έβρο

Πετρέλαιο κίνησης: Τι είπε για το εάν θα επιστρέψει η επιδότηση στην αντλία

«Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα επιστρέψει η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης.

Επίδομα θέρμανσης: Έως 1.600 ευρώ τα νέα ποσά – Τι αλλάζει στα κριτήρια

«Παρατηρούμε έξαρση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Η κυβέρνηση δεν αντιδρά σπασμωδικά. Παρατηρεί τα φαινόμενα και στο σωστό χρόνο έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο κάνει παρεμβάσεις με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε.

Πετρέλαιο κίνησης: Βάζει «φωτιά» στην αγορά και στα μεταφορικά η αύξηση 

Τι απάντησε για το «αποτύχαμε παταγωδώς» του Τσιόδρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει το «αποτύχαμε παταγωδώς» του Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα για τις «Επιδημίες-Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα», είπε πως το σχόλιο του κ. Τσιόδρα αφορά την επιστημονική κοινότητα.

«Eίναι προφανές ότι στο σημαντικό κεφάλαιο της διαχείρισης της πανδημίας που λέγεται «επικοινωνία κινδύνου», καταγράφηκε παταγώδης αποτυχία. Αποτύχαμε παταγωδώς», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα για τις «Επιδημίες-Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα» / Βίντεο: ΕΡΤ

«Νομίζω ότι το περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας. Κατά την άποψή του, αναφερόταν στην "επικοινωνία κινδύνου" από την πλευρά της επιστημονικής κοινότητας. Ήταν μια επιστημονική διάλεξη που έκανε και που πολύ αναλυτικά αναφέρθηκε σε αυτό το συγκεκριμένο πράγμα. Ήταν σαφής», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολίασε την επίμαχη φράση του κ. Τσιόδρα, λέγοντας ότι «αναφερόταν στην πολυφωνία που υπήρξε κάποια στιγμή στον επιστημονικό χώρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top