Η Ελλάδα πάει στον ΟΗΕ το περιστατικό με τους 92 γυμνούς στον Έβρο

«Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης

Για «ένα ακόμα θλιβερό επεισόδιο», που γράφτηκε στον Έβρο, έκανε λόγο ο Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας το περιστατικό με τα 92 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στον Σκάι, άσκησε έντονη κριτική στην Τουρκία και υπογράμμισε πως θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θεοδωρικάκος: «Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα»

«Θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο», είπε ο κ. Μηταράκης.

Έβρος: Χτυπημένοι οι 92 μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν γυμνοί

«Θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο», είπε ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης / Φωτογραφία από twitter - nmitarakis

«Η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου. Βλέπουμε μια προσπάθεια της Τουρκίας, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει», είπε ο κ. Μηταράκης.

Δένδιας: Δε διεκδικούμε σπιθαμή εδάφους της Τουρκίας, απαιτούμε το ίδιο

«Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει κύμα μεταναστών προς την Ευρώπη»

Όπως τόνισε, συνεχίζοντας, οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν δηλώσει ι ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους βοήθησαν να φτάσουν στα σύνορα.

Έβρος: Παράτησαν 92 μετανάστες ολόγυμνους σε ελληνικό έδαφος

«Και οι 38 του Έβρου (σ.σ.: εννοεί το πρόσφατο περιστατικό με τη νησίδα) είχαν πει αντίστοιχα ότι η τουρκική στρατοχωροφύλακη τους πήγε στα σύνορα και τους πίεσε τότε να περάσουν προς την Ελλάδα. Εν όψει της προεκλογικής περιόδου της Τουρκίας, το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που συζητιούνται από την τουρκική κοινή γνώμη. Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κύμα μεταναστών που έρθει προς την ΕΕ. Εμείς ξεκάθαρα έχουμε πει ότι κάτι τέτοιο δε θα το επιτρέψουμε. Παρά την πίεση που δεχόμαστε φέτος είναι η δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας», εξήγησε.

O Μηταράκης έγινε… ηθοποιός: Σε ποια σειρά έπαιξε ο υπουργός

«Για να έχει και ο κόσμος μια αίσθηση των αριθμών, το 2015 είχαν μπει περίπου 1 εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας, το ’19 72.000, πέρυσι 8.500 και φέτος - μέχρι στιγμής - 11.000. Άρα οι ροές προς τη χώρα μας είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα από τις 121 δομές που λειτουργούσαν στη χώρα μας να παραμένουν μόνο 34», ανέφερε ο κύριος Μηταράκης.

Θεοδωρικάκος: «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων στον Έβρο»

Τέλος, σχολιάζοντας τις προσωπικές επιθέσεις, που δέχεται από τη γειτονική χώρα, είπε: «Προσπαθούν επικοινωνιακά να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός για να "γυρίσουν" την ιστορία. Νομίζω σε όλες τις ιστορίες που έχουν συμβεί τελευταία με την Τουρκία, η χώρα μας έχει καταφέρει να αποδείξει ότι αυτά τα περιστατικά έγιναν όπως τα περιγράφουμε εμείς».

Αποκάλυψη Star για Έβρο: Τα 3 περάσματα μεταναστών από Τουρκία σε Ελλάδα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top