Θεοδωρικάκος: «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων στον Έβρο»

«Χθες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 1.500 άτομα»

Για οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τον Έβρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξήγησε πως οι μετανάστες επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Εξωφρενικό να κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει. Στις περισσότερες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό», περιέγραψε ο υπουργός.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως η σημερινή «απειλή» δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020.

Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον φράχτη του Έβρου 

Αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, τονίζοντας πως υπήρξε συμφωνία ώστε Αθήνα και Σόφια να ενώσουν, να συντονίσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Θεοδωρικάκος με βούλγαρο ομόλογό του

Ο κ. Θεοδωρικάκος με τον Βούλγαρο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης και υπουργό Εσωτερικών, Ivan Demerdzhiev

Συμπλήρωσε πως ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και πως η χώρα εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top