Έβρος: Χτυπημένοι οι 92 μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν γυμνοί

Προκλητικός ο Τούρκος υφ. Εσωτερικών – «Έλληνες να είστε λίγο πολιτισμένοι»

Προκλητική ήταν για μια φορά η Τουρκία με αφορμή τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο - Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την απάνθρωπη κίνηση των τουρκικών αρχών να εγκαταλείψουν σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο 92 μετανάστες ολόγυμνους και χωρίς κανέναν εξοπλισμό. Μάλιστα ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου αποκάλυψε ότι οι μετανάστες ήταν και χτυπημένοι. 

«Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς στο ThessToday.gr και πρόσθεσε:

Έβρος: Παράτησαν 92 μετανάστες ολόγυμνους σε ελληνικό έδαφος

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό».

Τι είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star για την κατάσταση των 92 γυμνών μεταναστών στον Έβρο ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Χ. Γιαλαμάς. 

Οι ίδιοι οι μετανάστες είπαν πως τουρκικά στρατιωτικά οχήματα τους μετέφεραν στις όχθες του Έβρου, τους επιβίβασαν σε πλαστικές βάρκες, τους άρπαξαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα τους και έσπρωξαν τις βάρκες στην ελληνική πλευρά.

Οι περισσότεροι είναι Αφγανοί, ενώ κάποιοι κατάγονται από τη Συρία και το Πακιστάν.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πρόκληση η εργαλειοποίηση των μεταναστών από Τουρκία»

Όλες οι ανάγκες ένδυσης-σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές.

Ναυάγια: Ψάχνουν αγνοούμενους στα Κύθηρα και τη Λέσβο

Οι μετανάστες βρίσκονται στο Τμήμα Αστυνομικής Φύλαξης Φερών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την ταυτοποίησή τους.

Νότης Μηταράκης: «Ντροπή η συμπεριφορά της Τουρκίας»

«Ντροπή για τον πολιτισμό», χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης την εγκατάλειψη των μεταναστών στον Έβρο. 

 

 

«Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μηταράκης.

Πρόκληση από τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών: «Έλληνες να είστε πολιτισμένοι»

Παρ’ όλ’ αυτά το αυτί της Τουρκίας δεν ιδρώνει και σήμερα, Κυριακή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας κατηγόρησε την Ελλάδα για fake news, όσον αφορά στην υπόθεση των 92 γυμνών μεταναστών στον Έβρο. 

 

 

Ο υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, αναδημοσίευσε tweet του Νότη Μηταράκη και κατηγόρησε την Ελλάδα λέγοντας ότι «καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία».

«Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top