Έβρος: Παράτησαν 92 μετανάστες ολόγυμνους σε ελληνικό έδαφος

Απαράδεκτες πρακτικές από τις τουρκικές αρχές

Το μεταναστευτικό συνεχίζει να εργαλειοποιεί η Τουρκία, χρησιμοποιώντας απάνθρωπες μεθόδους, όπως αποδεικνύει φωτογραφία από τον Έβρο, όπου εγκαταλείφθηκαν ολόγυμνοι 92 μετανάστες. 

Οι μετανάστες, χωρίς ρούχα και εξευτελισμένοι από τους Τούρκους διακινητές εγκαταλείφθηκαν σε ελληνικό έδαφος και διασώθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με την Frontex.

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα

Συνολικά διασώθηκαν 92 μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι δεν είχαν τον παραμικρό εξοπλισμό.

γυμνοί μετανάστες

92 μετανάστες εγκαταλήφθηκαν γυμνοί στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές - Frontex

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο».

Όπως είπαν οι μετανάστες στους Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Θεοδωρικάκος: «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων στον Έβρο»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε την Παρασκευή την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

«Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Βίντεο ντοκουμέντο: Tο Star στα μυστικά περάσματα διακινητών στον Έβρο

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των 92 παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Έβρος: Επικίνδυνα «παιχνίδια» από ΜΚΟ και ξένα ΜΜΕ  

Όλες οι ανάγκες ένδυσης - σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top