Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει τίποτε ο Ερντογάν»

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για για την προστασία των συνόρων στον Έβρο, την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις και απειλές εντείνοντας.

«Εκεί (στον Έβρο) υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία που σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό έχει βάλει ένα στοπ στις παράνομες μεταναστευτικές ροές, που επιχειρεί ο κ. Ερντογάν να στέλνει συγκροτημένα και συνεχώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει τίποτε. Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Σκάι.

Και ο Ερντογάν στο «ραντεβού» της Πράγας – Ξεκάθαρη απάντηση αν προκαλέσει

«Κάθε δεύτερη μέρα ακούμε πραγματικά όλο και πιο ακραίες και πιο επιθετικές οι δηλώσεις από τους Τούρκους πολιτικούς. Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ ενισχυμένη στρατιωτικά και έχει δυναμώσει τη θέση της, με ισχυρές γεωστρατηγικές συμμαχίες. Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν τον κ. Ερντογάν να βγαίνει εκτός ελέγχου και να επιτίθεται ρητορικά. Τα σχέδιά του δεν βγαίνουν στον Έβρο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα κατασκευαστούν επιπλέον 140 χιλιόμετρα φράχτη στον Έβρο / Eurokinissi

Όπως εξήγησε, το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) έχει αποφασίσει την κατασκευή του φράχτη στο σύνολο του ποταμού Έβρου, για επιπλέον 140 χιλιόμετρα: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Με ψυχραιμία, με ενότητα, με ετοιμότητα, με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε απειλή».

Θεοδωρικάκος: Τα τουρκικά fake news δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα   

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελληνικών αρχών με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας» για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Θεοδωρικάκος: Να συνδράμει ο Τσίπρας στις προσπάθειες για ασφαλή ΑΕΙ

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε επίσης τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων θυμίζοντας την υποκριτική στάση του κόμματος, το οποίο στο παρελθόν δεν ψήφισε καμία νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.

Πολυτεχνειούπολη: Η συμμορία χρηματοδοτούσε τον βομβιστή του Παπαδήμου

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η κατάσταση στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν σε γνώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2018 και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στα Πανεπιστήμια.

Τέλος, εξήγγειλε την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπηρετώντας ασφάλεια των πολιτών με 708 νέους αστυνομικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top