Επίδομα θέρμανσης: Έως 1.600 ευρώ τα νέα ποσά – Τι αλλάζει στα κριτήρια

Ποιοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα φέτος

Διευρύνονται οι δικαιούχοι για το φετινό επίδομα θέρμανσης / Βίντεο: ΕΡΤ

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι θα έχουν προθεσμία 15 ημερών για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Φέτος, το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο, στα 800 ευρώ από 750 ευρώ πέρυσι, ενώ η επιδότηση θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ.

Θέρμανση: Τι συμφέρει περισσότερο για να ζεσταθούμε

Για όσους εγκαταλείψουν το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο και στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή στο υγραέριο ή άλλα μέσα θέρμανσης, το νέο επίδομα θα μπορεί να φθάσει, λόγω του διπλασιασμού, ακόμη και τα 1.600 ευρώ.

Την ανατολική Θράκη βάζει στο «κάδρο» ο Ερντογάν για το φυσικό αέριο

Αυξημένα θα είναι και τα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Μικρές παραγγελίες - προσδοκία χαμηλότερων τιμών

Ειδικότερα, αν αναμονή και της σχετικής υπουργικής απόφασης τις επόμενες ημέρες, θα προβλέπεται αύξηση του περιουσιακού ορίου στα 200.000 ευρώ, από 180.000 ευρώ, για τον άγαμο (προκειμένου να καλυφθούν και όσοι το χάνουν λόγω αύξησης αντικειμενικών αξιών). Για το ζευγάρι θα διατηρηθεί στα 300.000 ευρώ.

Φυσικό αέριο - πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιο είναι το κόστος για τα νοικοκυριά

Όσον αφορά τα εισοδηματικά όρια, για τους παλαιούς δικαιούχους θα είναι αυξημένα: 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για τον έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης / Pexels

Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για τον άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διπλό επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες οικογένειες - Η νέα απόφαση της ΑΑΔΕ

Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.

Στο τραπέζι και η επιστροφή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η κυβέρνηση κρατά ανοικτό το θέμα της επιστροφής της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, με το οποίο κινείται η αγορά.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα με χαμηλότερες τιμές

Η κυβέρνηση κρατά ανοικτό το θέμα της επιστροφής της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, με το οποίο κινείται η αγορά / Eurokinissi - Αναστάσης Ναρεκιάν

Η κυβέρνηση κρατά ανοικτό το θέμα της επιστροφής της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, με το οποίο κινείται η αγορά / Eurokinissi - Αναστάσης Ναρεκιάν

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε «παράθυρο» για να επιστρέψει το μέτρο, στην ομιλία του την Παρασκευή στη Βουλή.

«Παράθυρο» από Μητσοτάκη για νέα στήριξη στο πετρέλαιο κίνησης

Αυτό που τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών είναι πως το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί στενά τις διεθνείς τιμές και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, έχοντας πιο σαφή εικόνα για την εξέλιξη των τιμών στο diesel.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Τα ποσά της επιδότησης – Σε ποιους θα δοθούν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top