Πετρέλαιο κίνησης: Βάζει «φωτιά» στην αγορά και στα μεταφορικά η αύξηση 

Νευρική κρίση στους οδηγούς και από το «ράλι» στην τιμή της βενζίνης  

Πριν καλά - καλά προλάβουν να πάρουν ανάσα από την υποχώρηση των τιμών στα καύσιμα, οι οδηγοί είδαν τη βενζίνη μέσα σε λίγες ημέρες να «πετάει» πάνω από τα 2 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης ακόμη υψηλότερα!  

«Πρεμιέρα» με τιμή - «φαρμάκι» θα κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης  

Όσον αφορά τα νησιά, το γέμισμα του ντεπόζιτου έγινε πάλι πολύ ακριβό σπορ, με τις τιμές να εκτινάσσονται ως τα 2,45 ευρώ το λίτρο!

Με σπασμένα τα φρένα «τρέχει» το πετρέλαιο κίνησης 

Ίλιγγο προκαλεί η τρελή κούρσα του πετρελαίου κίνησης που έχει αγγίξει τα 2,11 ευρώ το λίτρο και συνεχίζει να ανεβαίνει.  

Το σήμα για το νέο ράλι έδωσε ο ΟΠΕΚ που περιόρισε την παραγωγή πετρελαίου. Ο φόβος των ελλείψεων λόγω του επαπειλούμενου εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά και η στροφή μεγάλων βιομηχανιών από το ακριβότερο φυσικό αέριο λειτούργησαν ως καταλύτης. Το... «κερασάκι» στην τούρτα, ήταν η διακοπή των κρατικών επιδοτήσεων. 

Ενεργειακή κρίση: Απειλές από Ρωσία – Το σχέδιο της Ευρώπης για πλαφόν

Ντόμινο ανατιμήσεων από τις αυξήσεις στα μεταφορικά 

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για νοικοκυριά- επαγγελματίες είναι το ντόμινο των ανατιμήσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, που προκαλεί η εκτίναξη του κόστους των μεταφορικών, από την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.   

Ένα φορτηγό, για να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει, τον Ιανουάριο χρειαζόταν 607 ευρώ, μόνο για πετρέλαιο κίνησης. Πλέον, το κόστος έχει εκτοξευθεί στα 864 ευρώ, δηλαδή 257 ευρώ παραπάνω. Το πιθανότερο είναι ότι αυτή τη διαφορά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές... 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top