«Πρεμιέρα» με τιμή - «φαρμάκι» θα κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης  

Νέο ράλι στην τιμή των καυσίμων προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις   

Πρεμιέρα με τιμή «φαρμάκι» θα κάνει το Σάββατο το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ξεκινά 35% ακριβότερα από πέρσι. Πονοκέφαλο σε καταναλωτές κι επαγγελματίες, προκαλούν και οι διεθνείς εξελίξεις, που πυροδοτούν νέο ράλι του πετρελαίου κίνησης, βάζοντας «φωτιά»  στο κόστος μεταφορών. 

Ακρίβεια: Στον «πάγο» μια νέα επιδότηση καυσίμων

Τα τηλέφωνα στα πρατήρια υγρών καυσίμων χτυπούν, μόνο όμως για πληροφορίες. Στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών γίνεται «πόλεμος» για το αν θα προμηθευτούν η όχι πετρέλαιο, ειδικά όταν υπάρχουν απλήρωτα κοινόχρηστα αρκετών ετών. 

«Η πρόβλεψη που κάναμε στις αρχές του μήνα για 1,30 ευρώ είναι όνειρο απατηλό πλέον» δηλώνει στο Star o Πρόεδρος των Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου.    

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή με την οποία θα ξεκινήσει φέτος η διάθεση   

Η εκτίμηση είναι, πλέον, ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση μεταξύ  1,55 και 1,57 ευρώ το λίτρο.

Επίδομα θέρμανσης: Πόσα δωρεάν λίτρα πετρέλαιο καλύπτει – Παραδείγματα

«Ράλι» του πετρελαίου κίνησης: Ουκρανία και υψηλή ζήτηση «σπρώχνουν» προς τα πάνω το πετρέλαιο κίνησης 

Το πετρέλαιο κίνησης έχει «σκαρφαλώσει» την ίδια ώρα στα 2,053 ευρώ, δηλαδή πιο ψηλά από τη βενζίνη που πωλείται προς 2,017 ευρώ το λίτρο!  

Γιατί συμβαίνει αυτό; Κατ' αρχάς, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο φόβος για ελλείψεις από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, εκτινάσσει την τιμή του στο Χρηματιστήριο τιμών, το λεγόμενο Platts. 

Επιπλέον, οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, οδηγούν όλο και περισσότερες βιομηχανίες στην εναλλακτική του πετρελαίου, ανεβάζοντας έτσι τη ζήτηση, άρα και την τιμή του... 

Ο Κυριακος Μητσοτάκης με τουιτάρισμα του επισήμανε, πάντως, ότι στις 7 του μήνα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά τη συνολική ζήτηση ηλεκτρισμού για 5 ώρες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top