Μητσοτάκης: 20.000 νέες θέσεις εργασίας από την επένδυση της Google

«Θα φέρει 2 δισ. ευρώ έως το 2030»

Στη σημασία της νέας επένδυσης της Google στην Ελλάδα στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας για την επένδυση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο πρωθυπουργός είπε πως η νέα επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου κολοσσού στην Ελλάδα.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Απειλεί την Ελλάδα και προκαλεί

O πρωθυπουργός είπε πως η νέα επένδυση της Google δείχνει την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου κολοσσού στην Ελλάδα.

O πρωθυπουργός είπε πως η νέα επένδυση της Google δείχνει την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου κολοσσού στην Ελλάδα / Eurokinissi

Όπως τόνισε, μπορεί να εισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Μητσοτάκης: Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα

Ο πολυεθνικός κολοσσός ετοιμάζεται, μετά τις Microsoft και Amazon, να αναβαθμίσει τη θέση του στην Ελλάδα, με ένα πολυεπίπεδο επενδυτικό σχέδιο τόσο σε υποδομές cloud όσο και σε δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων.

«Από την πρώτη στιγμή, που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, όραμά μας ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης / Eurokinissi

Στο τραπέζι και η τηλεργασία για εξοικονόμηση ενέργειας

«Από την πρώτη στιγμή, που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, όραμά μας ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως σιωπηρή επανάσταση όσα συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια με το gov.gr.

Μητσοτάκης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Εξασφαλίσαμε όλες τις θέσεις εργασίας 

Η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin / Eurokinissi

«Ο ρυθμός ενίσχυσης του ΑΕΠ ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η έκρηξη επενδύσεων και το ρεκόρ των εξαγωγών, η μείωση της ανεργίας,  οι νέοι που έφυγαν στην κρίση επιλέγουν να επιστρέψουν και η πολιτεία είναι στο πλευρό των νοικοκυριών και επιχειρήσεων», είπε ο πρωθυπουργός.

Financial Times: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στα μέτρα στήριξης για ενέργεια

Η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin, στην ομιλία της τόνισε πως, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, η επένδυση θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολ. στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top