Μητσοτάκης: Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα

«Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ότι όταν ανέλαβα το 2019»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΕΛΚ στην Κροατία

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε μπροστά «σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα» και πως χρειάζεται συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στην Κρήτη.

«Όλοι έχουμε θέσει σε εφαρμογή γενναία προγράμματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών απέναντι στο αυξανόμενο κόστος της ενέργειας. Αλλά θέλω να επισημάνω ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό», είπε και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει μια αποφασιστική απάντηση όσον αφορά το πρόβλημα της ενέργειας. Η Ελλάδα ασκεί ενεργά πιέσεις, μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες για ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και το LNG που εισάγεται στην Ευρώπη, αλλά και το φυσικό αέριο μέσω αγωγών από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Και κερδίζει αυξανόμενη υποστήριξη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Καμπανάκι» Μητσοτάκη στους Υπουργούς για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ακόμη «δεν έχουμε πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αυτός είναι ο δρόμος, που πρέπει να ακολουθήσουμε», σημειώνοντας πως «αν δεν τα καταφέρουμε, αν δεν προσθέσουμε στην εσωτερική “δύναμη πυρός” που μπορούν να προσφέρουν οι προϋπολογισμοί μας, την Ευρωπαϊκή “δύναμη πυρός” μιας συντονισμένης αντίδρασης, φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και ότι η κοινωνική συνοχή θα αρχίσει να δοκιμάζεται».

Συναγερμός για την ενέργεια στην ΕΕ λόγω Nordstream - Τι είπε ο Μητσοτάκης 

Συνεχίζοντας, είπε ότι εάν συμβεί αυτό, τότε θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους λαϊκιστές να ενισχυθούν ενόψει του εκλογικού κύκλου του 2024 και θα κάνουμε τη δουλειά μας -να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας ότι είμαστε οι αξιόπιστες δυνάμεις για αλλαγή- πολύ πιο δύσκολη.

Ενέργεια: «Ξεπουλάνε» οι ηλεκτρικές κουβέρτες – Πόσο κοστίζει η χρήση τους

«Επομένως, όταν θα σκέφτεστε και όταν θα συζητάτε αύριο και μεθαύριο για τις ευρωπαϊκές απαντήσεις στο ζήτημα του πληθωρισμού, παρακαλώ προσθέστε στη συζήτηση, ιδέες και σκέψεις σχετικά με το πώς μπορούμε να συντονίσουμε την ευρωπαϊκή μας απάντηση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ζητημάτων, που σχετίζονται με το κόστος της ενέργειας, γιατί αυτό είναι το "νούμερο ένα" πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε τον επόμενο χειμώνα», υποστήριξε.

Φόβοι για δολιοφθορά στον Nord Stream – Θα απαντήσει «σκληρά» η Ευρώπη

Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν όταν ανέλαβε ο ίδιος τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019.

«Και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάς δώσει μια δεύτερη εντολή για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top