Συναγερμός για την ενέργεια στην ΕΕ λόγω Nordstream - Τι είπε ο Μητσοτάκης 

Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Πράγας η ενεργειακή κρίση 

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τις διαρροές που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στους δυο αγωγούς μεταφοράς αερίου Nordstream.    

Nord Stream: Μυστηριώδεις διαρροές στον αγωγό - Τα σενάρια που εξετάζονται

Χτυπά «κόκκινο»  η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Η ενεργειακή κρίση που παγώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε όλη την Ευρώπη θα απασχολήσει και την έκτακτη σύνοδο  κορυφής της Πράγας.  Βήματα προετοιμασίας θα επιχειρήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί Ενέργειας την Παρασκευή, ωστόσο όσο εκείνοι αναζητούν λύσεις, το ζήτημα της ενέργειας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ενέργεια: Δωρεάν καυσόξυλα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ - Ποιοι τα δικαιούνται

Μητσοτάκης: η λύση στο ενεργειακό να είναι  ευρωπαϊκή και τολμηρή   

Στο παιχνίδι αβεβαιότητας  και πίεσης που ασκεί η Ρωσία, αλλά και στις προσπάθειας να ενισχυθεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης  αναφέρθηκε  ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο  

Υπουργικό Συμβούλιο:18.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό 

«Αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή πρόκληση δεν μπορεί να υπάρχει εάν αυτή δεν είναι ευρωπαϊκή, πολυεπίπεδη και τολμηρή» τόνισε ο πρωθυπουργός.  

Λογαριασμοί ρεύματος: Εργαλείο για επιδότηση οι περσινοί εκκαθαριστικοί 

Στην Πράγα οι Υπουργοί Ενέργειας 

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρρά, 3 χώρες έχουν ήδη υπογράψει επιστολή που ζητά την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή, ωστόσο δεν αναμένεται συμφωνία. 

Στα καλά νέα  της ημέρας, η Κομισιόν χαιρέτησε την έναρξη του νέου αγωγού φυσικού αερίου στην  Πολωνία. Θα επιτρέπει την εισαγωγή αερίου από τη Νορβηγία στην Πολωνία μέσω της Δανίας  Η έναρξη της μεταφοράς αερίου έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top