«Καμπανάκι» Μητσοτάκη στους Υπουργούς για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ  

Προσπάθεια για «συμφωνία κυρίων» με επιχειρήσεις για συγκράτηση τιμών    

Συζήτηση για την ακρίβεια, αλλά και τη στήριξη των πολιτών κόντρα στις ενεργειακές ανατιμήσεις έγινε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Ακρίβεια: Η λίστα με τα προϊόντα θα ακριβύνουν μέχρι το τέλος του μήνα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Τι Eίπε Για Την Ακρίβεια Σε Σούπερ Μάρκετ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έγινε μια αναλυτική συζήτηση του κ. Μητσοτάκη και των Υπουργών μετά από μια παρουσίαση που έκανε ο Υπουργός Ενέργειας ο κ. Σκρέκας. O πρωθυπουργός τόνισε μεν ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί επαρκώς από την Πολιτεία, αλλά, όπως είπε, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα σούπερ μάρκετ και στην ακρίβεια στα ράφια. Διότι, είναι προφανές ότι η ενεργειακή ανατίμηση μετακυλίεται  στα ράφια. 

Σχολικά είδη: «Φουσκωμένες» φέτος οι τιμές   

Επαφές του Α. Γεωργιάδη με τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια

Το επόμενο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει επαφές με τους ιδιοκτήτες, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια «συμφωνία κυρίων»  για συγκράτηση των τιμών. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι υπάρχουν και σχέδιο επάρκειας και πόροι για τη στήριξη των πολιτών όλον τον χειμώνα. 

Λογαριασμοί ρεύματος: Εργαλείο για επιδότηση οι περσινοί εκκαθαριστικοί 

Σκρέκας: πρόταση για Ευρωπαϊκό Ταμείο 80 δισ. ευρώ για την ενέργεια

Ο Υπουργός Ενέργειας επίσης, ενόψει του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή, προτείνει με επιστολή του τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου εμβέλειας ως και 80 δισ. ευρώ, με πόρους από ένα ειδικό τέλος που θα επιβληθεί στις ευρωπαϊκές εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής. Ο «κουμπαράς» αυτός θα κατευθύνεται μετά στη στήριξη πολιτών, αλλά και επιχειρήσεων ενέργειας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top