Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Απειλεί την Ελλάδα και προκαλεί

«Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για τα συμφέροντα του έθνους μας»

Ευθείες απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας ήταν το αποτέλεσμα της τετράωρης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται μεταξύ άλλων:            

• «Τονίστηκε ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας».

• «Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς έχουν προσεκληθεί σε κοινή λογική».

• «(για την απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης») Έχει γίνει έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας».

• «Τονίστηκε ότι οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των 'Τουρκοκυπρίων' θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα και όλες οι χώρες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της 'ΤΔΒΚ'».

Οι απειλές Ακάρ που προηγήθηκαν  

Το κλίμα έχει ήδη στρώσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές εισβολής! Το Αιγαίο, πάντως, είναι «αστακός», με σύσσωμο τον ελληνικό στόλο να το «οργώνει» συνοδεία συμμαχικών δυνάμεων. 

Ντελίριο απειλών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μετά το παραλήρημα Ερντογάν 

Πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και κομάντος ασκούνται στο Βόρειο Αιγαίο. Η ελληνογαλλική άσκηση «ΑΡΓΩ»  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κυρίως στην περιοχή της Σκύρου και του Αη Στράτη, την οποία προσπαθούν να «γκριζάρουν» οι Τούρκοι, ελληνικές δυνάμεις μαζί με δυνάμεις γαλλικού ελικοπτεροφόρου και Γάλλους «κομάντος», κάνουν αποβατικές ενέργειες. 

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού «Λόγχη»  στο Μυρτώο Πέλαγος και «Αναγνώριση Ακτών»  σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο, με συμμετοχή πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων. 

Όμως, ο Ελληνικός στόλος θα συνεχίσει να βρίσκεται εκτός ναύσταθμου.

Με αυξημένη επαγρύπνηση απαντά στις απειλές της Τουρκίας η Ελλάδα  

Τη Δευτέρα, ξεκινά κι η άσκηση «Ευνομία» μεταξύ Κύπρου και Καρπάθου, με δυνάμεις από: Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία και Ιταλία. 

Κ. Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα 

«Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει ότι προσθέτουμε τις απαραίτητες δυνατότητες στις αμυντικές μας δυνάμεις, τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε έναν πολύ απρόβλεπτο γείτονα» διαμήνυσε για την τουρκική προκλητικότητα εκ νέου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Δένδιας: «Άστραψε και βρόντηξε» από την Αρμενία για  απειλές της Τουρκίας

Μεγαλομανής Ερντογάν: «Το όνομα αυτού του αιώνα θα είναι... «αιώνας της Τουρκίας» 

Απρόβλεπτος και μεγαλομανής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε μια νέα έξαρση: «Αδέρφια μου, το όνομα αυτού του αιώνα, θα είναι «Αιώνας της Τουρκίας»».  

«Κακομαθημένους» μας λέει ο Ακάρ 

Λίγες ώρες προτού αρχίσει το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας στο οποίο για πρώτη φορά συμμετέχουν στελέχη της Αεροπορίας και του Στρατού, ο υπουργός Άμυνας Ακάρ, αφιέρωσε 12 ολόκληρα λεπτά από 20λεπτη ομιλία του, σ' ένα εχθρικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας: 

«‘Εχουν αναλάβει το ρόλο του κακομαθημένου παιδιού με ανήκουστες και παράλογες αξιώσεις» υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, ο οποίος πρόσθεσε: «Μείνετε μακριά από προβοκάτσιες που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top