Ντελίριο απειλών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μετά το παραλήρημα Ερντογάν 

Σύσκεψη των Τούρκων στρατηγών τα μεσάνυχτα υπό τον Ακάρ με θέμα την Ελλάδα

Ευθείες απειλές εναντίον της χώρα μας εξαπολύει πλέον ο Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, όντας σε ανθελληνικό ντελίριο. Τα «γεράκια» του την ίδια ώρα απειλούν με εισβολή στα ελληνικά νησιά. Ο Ερντογάν πήρε την απάντησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει από το Υπουργικό ότι «η Τουρκία είναι μόνη της κι απέναντί της έχει την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά ΚΑΙ τους Νατοϊκούς συμμάχους μας». 

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Τα βήματα της Ελλάδας μυρίζουν πρόκληση»!   

Είχαν προηγηθεί απειλές για εισβολή στα νησιά που θωρακίζουμε, κόντρα στην 4η στρατιά του Αιγαίου που έχουν οι Τούρκοι παρατεταγμένη απέναντι. Χθες βράδυ, απόστρατοι αναλυτές έκαναν «πέρασμα» από όλα τα φιλο-ερντογανικά κανάλια κι έλεγαν ότι θα έρθουν... κολυμπώντας! 

Θράσος Τουρκίας: Διάβημα στην Ελλάδα για τεθωρακισμένα σε Λέσβο – Χίο!     


Με μία μόνο φράση,  έβαλε τους Τούρκους στη «θέση» τους και ο εκπρόσωπος του State Department:  «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται». 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά

Σε επτά νησιά μέσα σε ένα 24ωρο ο Ν. Χαρδαλιάς 

Το ίδιο μήνυμα περνά σήμερα και ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μέσα σε ένα 24ωρο επισκέπτεται... 7 ακριτικά νησιά! Ήδη έφτασε στην Ικαρία, σε  βάση ελικοπτέρων που πέφτουν στη «μάχη»  της έρευνας και διάσωσης. 
«Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας, παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!» διαμήνυσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. 

Μήνυμα Χαρδαλιά σε Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτα τα θέματα εθνικής κυριαρχίας

 Δρίβας: Αυτός είναι ο στόχος των Τούρκων   

Στη διαδικτυακή εκπομπή του Star Leaders, ο στρατηγικός αναλυτής Αλέξανδρος Δρίβας ανέφερε ότι «οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο» αλλά ελπίζουν ότι μια μέρα «δε θα αντέξει η Ελλάδα στον υβριδικό πόλεμο, ότι είναι κοστοβόρο και θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα κάνουμε μία συμφωνία».   

«Ρίξτε τους τόνους» είπε  ο ΑΝΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτης στον Μ. Τσαβούσογλου, «πάνω»  στον οποίο έπεσε  στην κηδεία του δολοφονηθέντα Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να συμφωνεί.   

Μεταμεσονύχτια σύσκεψη των Στρατηγών υπό τον Ακάρ με θέμα την Ελλάδα  

Μεταμεσονύχτια σύσκεψη με τους αρχηγούς στρατού με θέμα  την Ελλάδα έκανε χθες Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ενώ για αύριο έχει προγραμματιστει στην Τουρκία η συνεδρίασης του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας. 

Το ρεπορτάζ της Ε. Παπαδημητρίου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star για τη σύσκεψη των στρατηγών στην Τουρκία με θέμα την Ελλάδα  

Στη σύσκεψη που έγινε διαδικτυακά και στην οποία μετείχε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, οι διοικητές των δυνάμεων, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι διοικητές μονάδων, συζήτησαν τα βήματα κατά της Ελλάδας για το θέμα των νησιών του Αιγαίου. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση φυσικά είναι το γεγονός ότι η σύσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης , στη συνεδρίαση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Προεδρίας αύριο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας,  θα εξεταστούν λεπτομερώς τα βήματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αξιολογηθεί η απάντηση που θα δοθεί στις ελληνικές προκλήσεις όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Κι όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι ακραίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και η κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top