Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Τα βήματα της Ελλάδας μυρίζουν πρόκληση»!   

Νέες απειλές κατά της χώρας μας και αιχμές για τις ΗΠΑ 

Λίγη ώρα μετά το προκλητικό διάβημα της Τουρκίας  προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη,  οι αιτιάσεις του οποίου απορρίφθηκαν κατηγορηματικά από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.   

Υπερπτήσεις και απειλές «καίνε» το σενάριο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν 

«Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, παρακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας» δήλωσε σε προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος.

Για μια ακόμη φορά ο Ερντογάν άφησε υπονοούμενα για άλλες χώρες, υπονοώντας προφανώς τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και ενδεχομένως και άλλες χώρες συμμάχους ή εταίρους, δηλώνοντας:      

Τουρκία: Ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

«Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν και εξώθησαν τους Έλληνες πολιτικούς ήταν να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες. Για τα παιδιά και τους αθώους, που η ίδια νοοτροπία άφησε να πεθάνουν βυθίζοντας τις βάρκες τους σε Αιγαίο και Μεσόγειο, σίγουρα κάποιοι θα λογοδοτήσουν κάποτε» υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας   

Στο παραλήρημά του ο Ενρτογάν δε δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι...  ανησυχεί για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών:     

«Η συγκέντρωση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ενοχλεί τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας και που σίγουρα θα πληρωθούν, δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς, αλλά τον ελληνικό λαό. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις, ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές στηρίξεις είναι αρκετές για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο» πρόσθεσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν. 

Mητσοτάκης στον ΟΗΕ: Τι απαντά στις απειλές της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε σε απειλητικό τόνο:    

«Δε θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top