Θράσος Τουρκίας: Διάβημα στην Ελλάδα για τεθωρακισμένα σε Λέσβο – Χίο!     

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε τις αιτιάσεις - Η Τουρκία είναι που απειλεί  

Το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις     

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα για την ανάπτυξη από τη χώρα μας αμερικανικών θωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Χίο, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.  

Τουρκία: Ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Σύμφωνα  με τα δημοσιεύματα ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου του επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για δήθεν «παραβιάσεις στα νησιά»  και την ανάπτυξη τεθωρακισμένων στη Χίο και τη Λέσβο, ενώ ζητήθηκε από την Ελλάδα και να «αποκατασταθεί το αποστρατικοποιημενο καθεστώς»! Διάβημα μάλιστα φέρεται να έγινε και προς τις ΗΠΑ, λόγω του ότι πρόκειται για άρματα αμερικανικής κατασκευής, φανερώνοντας την ενόχληση της Άγκυράς για τη διευρυμένη πλέον διπλωματική και αμυντική σχέση της Ελλάδας με την υπερδύναμη.  

Η ελληνική απάντηση

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απαντώντας στο σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, οι οποίες είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Υπερπτήσεις και απειλές «καίνε» το σενάριο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν 

Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Νέες απειλές Ακάρ: Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες

Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.

 Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top