Τουρκία: Ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Προπαγάνδα στα τουρκικά Μέσα που μιλούν για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

Με fake news συνεχίζει η Τουρκία να προκαλεί ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Μάλιστα, παρουσιάζει φωτογραφίες από τουρκικά drones, που φέρονται να είναι από ελληνικά νησιά, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09).

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας, δημοσιεύονται στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ και φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Νέες απειλές Ακάρ: Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μόλις χθες ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε στην Hurriyet ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών καθιστά αμφισβητούμενη την κυριαρχία τους και δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα αυτοάμυνας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top